Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları 2012

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından bu yıl sekizinci kez düzenlenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları ile ilgili sektörler için yenilikçi tasarımların desteklenmesi amaçlanıyor. Yarışmanın teslim tarihi 19 Ekim 2012.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları 2012 İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları 2012
TESLİM TARİHİ 19 Ekim 2012
ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ 20 Aralık 2012
DÜZENLEYEN

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nce (İMMİB), Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK)'nın desteğiyle

WEB ADRESİ

www.immib.org.tr

E-POSTA

tasarim@immib.org.tr

İLETİŞİM: A: Dış Ticaret Kompleksi A-Blok Çobançeşme Mevkii Sanayi Cad. Yenibosna, Bahçelievler 34197 İSTANBUL T: (212) 454 08 86 F: (212) 454 00 98
+ Ajandama Ekle

Metal Ürünler, Plastik Ürünler ve Elektrikli Küçük Aletler sektörlerinde katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, endüstriyel tasarım etkinliklerinin yaygınlaştırılması ve özendirilmesi, söz konusu sektörlerin ihracata yönelik rekabet gücünün artırılmasında büyük önem taşımakta.

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından bu yıl sekizinci kez düzenlenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları ile ilgili sektörler için yenilikçi tasarımların desteklenmesi amaçlanıyor. Yarışmanın teslim tarihi 19 Ekim 2012.

Yarışmanın Konusu ve Kapsamı
Profesyonel ve öğrenci olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları'nda, katılımcılardan aşağıdaki sektör grupları için özgün ve yenilikçi ürün tasarımları geliştirilmeleri bekleniyor. Organizasyondan yapılan açıklamada her sektör grubu için ayrı ayrı ödüllendirme yapılacağı belirtiliyor.

Yarışmalar; ev, otel ve restoran kullanımına yönelik “Engelliler, Yaşlılar ve Çocuklar İçin Tasarım” teması kapsamında;
- Metalden Mamul Ürünler
- Plastikten Mamul Ürünler
- Elektrikli Küçük Aletler olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenleniyor.

Tema kapsamında engelliler, yaşlılar ve çocukların beslenme, temizlik, eğitim, sağlık, güvenlik, eğlence ve dinlenme gibi konularda (artırılabilir) özelleşmiş ihtiyaçlara yönelik ürün tasarımları bekleniyor.
Tasarımlar tema kapsamındaki en az bir kullanıcı grubunun ihtiyacını kapsaması koşulu ile, tüm kullanıcıların ortak ihtiyacını karşılar nitelikte olabilir.

Tanımlar
Engelliler: Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi. (5378 Sayılı Kanun Tanımı)
Yaşlılar: 65 yaş ve üzeri kişiler.
Çocuklar: 0-12 yaş arası çocuklar.

Yarışma Takvimi
Yarışma Duyurusu: 28 Mayıs 2012
Proje teslim tarihi: 19 Ekim 2012
Seçici Kurul toplantısı: 3 Kasım 2012
Ödül töreni: 20 Aralık 2012

Ödüller
Her ürün grubunda profesyonel ve öğrenci kategorilerinde ilk 3 dereceye girenlerin ödüllendirileceği yarışmada, Seçici Kurul'un uygun bulduğu projeleri Mansiyon ile ödüllendirebileceği veya ödüle layık proje bulmadığı takdirde ödül kademelerinden herhangi birini boş bırakabileceği ekleniyor.

Profesyonel Kategorisi
Birincilik ödülü: 15.000 TL
İkincilik ödülü: 10.000 TL
Üçüncülük ödülü: 7.000 TL
Mansiyon: 4.000 TL

Öğrenci Kategorisi
Birincilik ödülü: 7.000 TL
İkincilik ödülü: 5.000 TL
Üçüncülük ödülü: 3.000 TL
Mansiyon: 2.000 TL

Seçici Kurullar
Seçici kurullar, dört ayrı ürün grubu için ayrı ayrı oluşturulur ve ilgili ürün grubu için değerlendirme yapar. Her bir ürün grubunda, profesyonel ve öğrenci kategorileri aynı seçici kurul tarafından değerlendirilir.
Seçici Kurulları her bir kategori başına en az beş kişiden oluşmakta ve yarıdan fazlası profesyonel tasarımcı olmaktadır. İMMİB ve ETMK tarafından oluşturulacak olan Seçici Kurullar'ın, değerlendirme toplantısından önce yarışmanın internet adresinde açıklanacağı not düşülüyor.


Yarışma şartnamesi ve başvuru için
tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/immib-endustriyel-tasarim-yarismalari-2012_101149.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!