Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

IV. Uluslararası VELUX Ödülü 2010

VELUX tarafından 2004 yılından beri her iki senede bir düzenlenen Uluslararası VELUX Ödülü’nün dördüncüsü gerçekleştiriliyor. Mimarlık öğrencilerine yönelik uluslararası yarışmanın kayıtları 1 Ekim 2009’da başladı.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

IV. Uluslararası VELUX Ödülü 2010 IV. Uluslararası VELUX Ödülü 2010
SON BAŞVURU TARİHİ 1 Şubat 2010
TESLİM TARİHİ 3 Mart 2010
+ Ajandama Ekle

STRONG>UIA Uluslararası Mimarlar Birliği (International Union of Architects) ile EAAE Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği (European Association for Architectural Education) işbirliği ile VELUX tarafından düzenlenen Uluslararası VELUX Ödülü’nün dördüncüsü gerçekleştiriliyor. 2004 yılından beri her iki senede bir ve mimarlık öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen uluslararası yarışmanın kayıtları 1 Ekim 2009’da başlıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki mimarlık öğrencilerini “Yarının Işığı” teması altında mimarlıkta gün ışığıyla çalışmaya davet eden yarışma, yaşam kalitesinin arttırılması için gün ışığına hak ettiği önemi vermek ve gün ışığının bina tasarımındaki rolünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Özel hiçbir kategori içermeyen yarışma, ayrıca özel herhangi bir malzeme veya VELUX ürünlerinin kullanılması şartı da taşımıyor . Yarışma, açık fikirli ve deneysel yaklaşımlar ile gün ışığının mimarideki sınırlarını genişletmeyi, öğrencilerin sınırsız merak ve risk alma istekleri ile ışığı sosyal, psikolojik ve çevresel boyutlarıyla değerlendirmelerini sağlamayı amaçlıyor.

VELUX Ödülü’ne bireysel olarak veya ekip halinde katılmak mümkün. Yarışmanın ön şartı ise, aday olan projenin ve proje sahibi olan mimarlık öğrencisi veya öğrenci grubunun üniversitedeki bir eğitmen tarafından onaylanarak , aday olarak gösterilmesi.

Yapı tasarımından, gün ışığının kentsel yaşam ortamlarında yeniden düşünülmesine ya da daha soyut kavramlara kadar her konuyu kapsayabilecek olan yarışma başvurularında estetik, işlevsellik, sürdürülebilirlik veya yapılar ile çevre arasında etkileşim gibi konular üzerinde de yoğunlaşılabilecek. Katılımcı projelerden ayrıca aşağıdaki konulara değinmeleri bekleniyor:

- Doğal kaynak olarak gün ışığına ve enerjiye odaklanan konseptler
- İç mekanlara gün ışığının katkısı
- Kentsel yaşamlarda gün ışığının yeniden irdelenmesi ve kent dokusunun yeniden canlandırılması
- Güneş ışığının ve gün ışığının doğanın ritimlerini ve dengelerini dikkate alarak, mimari açıdan öneminin irdelenmesi
- Doğala karşı yapay ışık, gündüze karşı gece, içerisine karşı dışarısı gibi daha soyut kavramlar

Jüri değerlendirmesi Haziran 2010’da yapılacak olan yarışmanın kazananları Kasım 2010’de duyurularak Avrupa’da yapılması planlanan ödül törenine davet edilecekler. Yarışmayı kazanan öğrenciler ve ilgili eğitmenleri arasında toplam 30.000 Euro para ödülü dağıtılacak. Bu ödülün yanı sıra yarışmaya gönderilen tüm projeler uluslararası web-sitesinde yer alacak. Tüm dünyada dağıtımı yapılacak olan 2010 Proje Yıllığı ’nda ise kazanan projeler, projelerin açıklamaları ve jüri yorumları bulunacak.

Daha önceki üyeleri arasında Glenn Murcutt, Kengo Kuma, Per Olaf Fjeld ve Hani Rashid gibi isimleri barındıran Uluslararası VELUX Ödülü’nün 2010 ayağındaki seçici kurul, 2009 yılı sonunda duyurulacak.

1 Ekim 2009 – 1 Şubat 2010 tarihleri arasında internet üzerinden kayıtları gerçekleştirilecek olan yarışmanın son teslim tarihi ise 3 Mayıs 2010.

Daha detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/iv-uluslararasi-velux-odulu-2010_72370.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!