Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"kentle karşılaşma-lar" Fotoğraf Yarışması

Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından üçüncüsü düzenlenecek ve 13-19 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Mimarlık Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasının bu seneki teması,"kentle karşılaşma-lar" olarak belirlendi. Yarışmanın amacı, her gün içinden, kıyısından geçtiğimiz ancak karşılaşmadığımız kente,

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

"kentle karşılaşma-lar" Fotoğraf Yarışması "kentle karşılaşma-lar" Fotoğraf Yarışması
TESLİM TARİHİ 15 Eylül 2008
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 22 Eylül 2008
ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ 13 Ekim 2008
+ Ajandama Ekle

SPAN>“Kentler, her daim beklenmedik bir an, bir karşılaşma, bir sürpriz yaratabilme yetisine sahiptirler. Kentlerin sahip olduğu bu yeti, kaotik ve/veya devingen olmalarından kaynaklanır ve kentin beklenmedik tecrübeler yaşatabilmesine olanak verir.”

Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından üçüncüsü düzenlenecek ve 13-19 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Mimarlık Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasının bu seneki teması,“kentle karşılaşma-lar” olarak belirlendi. Yarışmanın amacı, her gün içinden, kıyısından geçtiğimiz ancak karşılaşmadığımız kente, karşılaşmak üzere tekrar, dikkatlice bakmak ve sonunda o kenti görebilmek, belki anlayabilmek olarak tanımlanıyor. Yarışmada beklenen ise, herkesin kendi kenti ile karşılaşma anını paylaşması olacak.

Yarışma Koşulları

- Yarışma, Seçici Kurul Üyeleri dışında fotoğrafa ilgi duyan herkese açıktır.

- Çalışmalar kısa kenarı minimum 15 cm. olacak şekilde baskı alınarak teslim edilecektir. - Fotoğraflar, sergileme amacıyla daha büyük boyutlarda kullanılacaklarından dolayı ayrıca, 5x5 cm. camlı çerçeveye konulmuş “35 mm. renkli saydam/negatif” veya kısa kenarı en az 20 cm., uzun kenarı ise en fazla 60cm. olacak şekilde 300 dpi çözünürlükte tif formatında CD’de teslim edilmesi zorunludur.

- Daha önce ödül almış ve yayımlanmış fotoğraflar ile yarışmaya katılınamaz.

-Yarışmaya her yarışmacı en fazla 3 fotoğrafla katılabilir.

- Mimarlar Odası İzmir Şubesi, yarışma yolu ile sergilenmeye değer bulunan fotoğrafları, televizyon, internet ve diğer her türlü ortamda yayımlama; katalog, broşür, afiş, kitap, CD, video ve diğer ortamlara alarak yayımını ve dağıtımını yapma, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarına gönderme hakkına isim belirtmek şartı ile sahip olacaktır.

- Yarışmaya gönderilen fotoğraflar üzerinde yarışmacının kimliğini belirten ad, imza vb. işaretler bulunamaz.

- Her fotoğrafa, yarışmacı tarafından beş rakamdan oluşan bir rumuz verilecektir. Rumuz; baskıların ve dia çerçevelerinin sağ arka köşelerine yazılacaktır. Yarışmaya birden çok fotoğrafla katılan yarışmacılar, her fotoğraf için aynı rumuzu kullanabilirler.

- Yarışmacı tüm fotoğraflarını tek bir kimlik zarfı içerisinde düzenleyebilir. Kapalı kimlik zarfının üzerinde, katılımcının fotoğrafı için kullandığı “Rumuz” ile “Mimarlar Odası İzmir Şubesi Fotoğraf Yarışması” deyimi bulunacaktır. Bu zarf üzerinde katılımcının kimliğini belirtecek herhangi bir işaret ve yazı bulunmayacaktır. Kimlik zarfının içinde ise katılımcı kimlik formu bulunacaktır.

- Yarışmaya gönderilecek fotoğraflar elden, posta ya da kargo yolu ile en geç 15 Eylül 2008 Pazartesi günü saat 18:00’e kadar ilgili adrese teslim edilmiş veya ulaştırılmış olmalıdır. Belirtilen tarih ve saatten sonra teslim edilecek fotoğraflar, hangi nedenle olursa olsun yarışmaya katılamazlar. Postada oluşacak zarar, gecikme ve kayıplardan yarışma düzenleyicileri sorumlu tutulamaz.

- Sergileme dışındaki 5x5 cm ebatındaki camlı çerçeveye konulmuş “35 mm. renkli saydam/negatif” fotoğraflar, sergi bitiminden sonra ödemeli kargo ile iade edilecektir. Postadaki aksaklık, hasar ve kayıplardan Mimarlar Odası İzmir Şubesi sorumlu tutulamaz. Ayrıca, gönderildiği adreste teslim alınmadığı için geri dönen fotoğrafların, iki ay sonra iadesinden sorumlu olunmayacaktır.

Seçici Kurul
Murat Germen
; Öğr. Gör. (Sabancı Ü. SSBF Fotoğrafçılık ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü)
Güven İncirlioğlu; Doç. Dr. (İzmir Ekonomi Üniversitesi GSTF İletişim Tasarımı Bölümü)
Nazlı Sanberk; Fotoğraf Sanatçısı
Emre Tuncer; Fotoğraf Uzmanı (DEÜ Mimarlık Fakültesi)
Erdem Yıldırım; Araş. Gör. (DEÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü)

Raportör
Tuba Çakıroğlu
; Mimar, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yayın Sekreteri

Yarışma Takvimi
Son Teslim Tarihi :
15 Eylül 2008 Pazartesi Saat:18.00
Seçici Kurul Değerlendirmesi : 21 Eylül 2008 Pazar
Sonuçların Açıklanması : 22 Eylül 2008 Pazartesi
Ödül Töreni : 13 Ekim 2008 Pazartesi

Ödüller
Birincilik Ödülü : 2 000 YTL
İkincilik Ödülü : 1 500 YTL
Üçüncülük Ödülü : 1 000 YTL

Ayrıca 7 500 YTL tutarındaki bir ödül, sergilenmeye değer bulunan eser sahipleri arasında paylaştırılacak. Ödül töreni Mimarlık Haftası dolayısıyla düzenlenecek etkinlik programı içerisinde yapılacak ve sonuçlar, belirtilen tarihten itibaren Mimarlar Odası İzmir Şubesi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulacak.Ödül alan ve sergilemeye değer bulunan fotoğraflar ise, 13 – 19 Ekim 2008 Mimarlık Haftası etkinlikleri çerçevesinde sergilenecek.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/kentle-karsilasma-lar-fotograf-yarismasi_62832.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!