Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Kısa Film Yarışması: "Kentli Olmak"

Bu sene 5-11 Ekim 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan "Mimarlar Odası İzmir Şubesi Kısa Film Yarışması"nın teması, "Kentli Olmak" olarak belirlendi. Kurmaca ve belgesel dallarında gerçekleştirilecek yarışmada gösterime değer bulunan filmlerden bir kısmı da ödüllendirilecek.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Kısa Film Yarışması: "Kentli Olmak" Mimarlar Odası İzmir Şubesi Kısa Film Yarışması: "Kentli Olmak"
SON BAŞVURU TARİHİ 10 Eylül 2009
TESLİM TARİHİ 10 Eylül 2009
ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ 5 Ekim 2009
+ Ajandama Ekle

inema ve modern kent hemen hemen aynı tarihlerde doğmuş ve gelişimlerini etkileşim içerisinde devam ettirmiş iki olgu. Sinema bir temsiliyet alanı olarak farklı kentleri farklı kimliklerle kitlelere sunarken, kent de sinemayı hem bir sanat dalı hem de sosyal bir birliktelik olarak dönüşüme uğrattı. Bu açılardan bakıldığında sinemayla kentin birlikteliği, ilişkisi ve benzerlikleri araştırılacak uçsuz bucaksız bir alan yaratıyor. Sinemasal yaratım da bu alanda kendisine istisnasız bir öncelik buluyor.

Yapım olanakları ve anlatısal konular göz önüne alındığında kısa film, yaratıcısına benzersiz bir özgürlük ortamı sağlıyor. Bir kent sanatı olup en çok kentlilerin hikâyelerini konu alan sinemanın kendi içsel dinamikleri açısından bakıldığında, kısa filmin daha bir kentsoylu durduğu söylenebilir.

Bu sene 5-11 Ekim 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan “Mimarlar Odası İzmir Şubesi Kısa Film Yarışması”, yukarıda söz edilen nedenlerle kendisine tema olarak “Kentli Olmak” kavramını seçti.

Kısa film ve kentlilik kavramlarını bir araya getiren bu yarışmaya “Kentli Olmak” teması altında ele alınabilecek her türlü kurmaca ve belgesel kısa film katılabilecek. Kentli olmanın avantajlarını, zorluklarını, kentte yaşamanın korkularını anlatan, kentlilik tanımına farklı bakış açıları getiren, kentli olmanın tarihçesini sorgulayan, kentleri ve insanlarını ya da kentlilerin mimarlıkla ilişkisini betimleyen filmler, bu seneki temanın çatısı altında bir araya getirilecek. Yapılan yarışma sonucu gösterime değer filmlerden bir kısmı da ödüllendirilecek.

Gösterimleri ve ödül töreni, Mimarlık Haftası etkinlikleri içerisinde gerçekleştirilecek olan yarışmaya başvuruda bulunulan filmler, ön değerlendirmeye alınacak ve gösterime değer bulunan filmler jürinin değerlendirmesine sunulacak. Ön seçim aşamasında başvuruda bulunulan filmlerin belirli bir düzeyin üzerinde sinemasal değer taşımalarına, yarışmanın temasına uygun olmalarına ve teknik yeterliğe sahip olmalarına dikkat edilecek.

Yarışmaya katılmak için bir yapım formatı ya da yapım tarihi kısıtlaması bulunmuyor. Gönderilen filmlerin daha önce bir festivalde gösterilmiş ya da ödül almış olmasının da engel teşkil etmediği yarışmaya, süresi 15 dakikayı aşmayan kurmaca veya belgesel türünde kısa filmler katılabiliyor.

Türkçe dışında bir dilde olan yapımlarda Türkçe altyazı şartının arandığı yarışmaya katılımcılar, birden fazla eser ile de başvurabiliyorlar.

Yarışmanın ön seçici kurulu Gül Kaçmaz Erk (Mimar, İzmir Ekonomi Üniversitesi), Tuna Yılmaz (Sinemacı, İzmir Ekonomi Üniversitesi) ve Tuba Çakıroğlu’ndan (Mimar, Mimarlar Odası İzmir Şubesi) oluşuyor.

Yarışmada “En İyi Film” ödülü alan eser(ler)in yönetmen(ler)i toplam 3000 TL ile, mansiyon ödülü alan filmlerin yönetmenleri ise Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin kitap setiyle ödüllendirilecek. Ayrıca ön eleme değerlendirmesi sonucunda seçilen tüm filmler Mimarlık Haftası süresince izleyici ile buluşacak.

Son başvuru tarihi 10 Eylül 2009, saat 18.00 olan yarışmanın şartnamesine ve başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/mimarlar-odasi-izmir-subesi-kisa-film-yarismasi-kentli-olmak_71718.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!