Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tabanlıoğlu Mimarlık "Ortadoğu Mimarlık Ödülleri"ne Damgasını Vurdu

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Middle East Architect Awards / Ortadoğu Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu. Tabanlıoğlu Mimarlık, ödül programından "En İyi Mimar" ve “En İyi Kurumsal ve Kültürel Yapısı" da dahil olmak üzere, hem ofisin genel başarısına hem de Trablus Kongre Merkezi projesine özel toplam 4 ödülle döndü.

yapi.com.tr
Tabanlıoğlu Mimarlık "Ortadoğu Mimarlık Ödülleri"ne Damgasını Vurdu

 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Middle East Architect Awards / Ortadoğu Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu. Tabanlıoğlu Mimarlık, ödül programından "En İyi Mimar" ve “En İyi Kurumsal ve Kültürel Yapısı" da dahil olmak üzere, hem ofisin genel başarısına hem de Trablus Kongre Merkezi projesine özel toplam 4 ödülle döndü.

En iyi mimar, en iyi mimarlık ofisi, en iyi genç mimar ve en iyi mühendis dallarında verilen ödüllerin en önemlisi olan ve ödüle ismini veren “Yılın Mimarı” ödülü  bu yıl Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu’na verildi. Programın bu kategorisinde Tabanlıoğlu Mimarlık ayrıca 2010’nun en iyi iki mimarlık ofisinden biri ilan edildi.

Projelerin değerlendirildiği bölümde ise Tabanloğlu’nun Libya’da gerçekleştirdiği ve System İnşaat tarafından inşa edilen Trablus Kongre Merkezi 2010 yılının “En İyi Kurumsal ve Kültürel Yapısı” seçildi. Bina kendi kategorisi dışında da, yarışmaya 13 farklı dalda aday gösterilen 133 proje arasında, tüm kategorilerde Orta Doğu”da gerçekleşen en iyi iki binadan biri olarak “Yılın En Övgüye Değer Binası” ilan edildi.



3000 kişilik kapasitesiyle Trablus’un merkezinde yer alan, şehrin ilk modern yapısı olan ve Libya’nın en etkin inşaat şirketlerinin başında gelen Sytem İnşaat tarafından geliştirilen Trablus Kongre Merkezi’nin inşaatına 25 Mayıs 2009 tarihinde başlandı ve rekor bir sürede 15 Şubat 2010 tarihinde yapısal çalışmaları dahil olmak üzere kamuya teslim edildi.

Ortadoğu’da tasarım yapan mimarların ve son dönemde bölgede gerçekleştirilen projelerin değerlendirildiği prestijli ödül programına bu yıl Türkiye’den sadece Tabanlıoğlu Mimarlık layık bulundu.

Mimarlık, tasarım, inşaat ve yatırım dünyasından geniş bir katılımla 28 Eylül 2010 gecesi Dubai Park Hyatt Otel’de gerçekleşen ödül töreninde Melkan Tabanlıoğlu, Ortadoğu’da gerçekleşen yatırımlarda yaratıcı katkılarıyla etkin bir güç olmaya başlayan Türkiyeli mimarları temsilen ödüllerini aldı. 

Daniel Hajjar (HOK Dubai Başkan Yardımcısı), Hisham Youssef (Gensler), Yahya Jan (NORR Group Consultants International Başkan Yardımcısı), George Katodrytis (The American University of Sharjah Mimarlık Fakültesi Profesörü), Nathan Hones (Stride Treglown Genel Müdürü) ve Stephan Frantzen’dan (P& CEO) oluşan seçici kurul, kavramsal ve fiziksel bağlamda Ortadoğu’nun mimari geleceğinde çağdaş bir düzeyin hedeflendiğini belirterek; Türkiye’de üretilen mimarlığın vizyonlarına büyük katkıda bulunduğunu, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın bu anlamda yarışmaya katıldığı Trablus Kongre Merkezi projesinin yanı sıra diğer projeleriyle de üst düzey bir mimarlık örneği oluşturduğunu vurguladı.

 

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/tabanlioglu-mimarlik-ortadogu-mimarlik-odullerine-damgasini-vurdu_82913.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!