Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yerel Koruma Ödülleri 2004

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri Yarışması'na başvurular başladı.

İzmir Büyükşehir Blediyesi
Yerel Koruma Ödülleri 2004

b>İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri Yarışması'na başvurular başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Bakımlı Cepheler Projesi” ile kentin tarihi ve mimari dokusunu gün yüzüne çıkarırken, düzenlediği “Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri” yarışması ile de bu alanda duyarlı İzmirlileri ödüllendirmeye devam ediyor.

Son başvuru tarihinin 27 Ağustos olduğu yarışmaya tarihi mirasa sahip çıkan, koruyarak yaşatan, bu alanda emeği bulunan tüm İzmirliler katılabiliyor.

Kentli İzmirli, Basit Onarım, Esaslı Onarım, Emek Ödülü ve Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Koruma Katkı Ödülü’nün verileceği yarışmanın sonuçları 17 Eylül 2004 tarihinde açıklanacak ve kazananlar ödüllerini 25 Eylül 2004 tarihinde düzenlenecek ödül töreni ile alacak.



Yarışmanın asıl seçici kurulunda D.E.Ü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Göksu, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnci Kuyulu, ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Asatekin, Y.T.E Öğretim Üyesi Doç.Dr. Başak İpekoğlu, D.E.Ü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy, Mimar Salih Zeki Pekin ve Şehir Plancısı Sena Erkan Yamaç yer alıyor.
D.E.Ü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eser Gültekin, D.E.Ü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Sayar ve D.E.Ü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayat Ünverdi yarışmanın yedek seçici kurul üyeleri arasında bulunuyor.



İzmir’de tarihi ve mimari özelliği olan çok sayıda dokunun ve yapının olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu değerleri kente ve kentliye kazandırmak için çalışıyoruz. Bakımlı Cepheler Projesi ile çok sayıda tarihi yapı onarımdan geçiriliyor” diye konuştu. Yetkililer konuşmalarını şöyle sürdürdü; “ Bu alanda belediye olarak yürütülen çabaların yanı sıra İzmirlilerin de kentin tarihine ve mimarisine sahip çıkmalarını istiyoruz.
Geçtiğimiz yıl tarihi mirasın korunması için hemşehrilerimizi özendirmek amacıyla Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödüllerinin ilkini düzenledik. Yarışmaya çok güzel eserler başvurdu. Bu yılda aynı ilgiyi bekliyoruz. Yarışmaya başvurular bugünden itibaren başlıyor.
Kentli İzmirli Ödülü, bakım ve restorasyon çalışmalarında bulunan usta veya usta ekiplerine Emek Ödülü verilecek.


Tek Yapı ve Tarihi Doku Ölçeğinde Başarılı Koruma Uygulamaları dalında ise bu alanda başarılı uygulama gerçekleştirmiş mimar, şehir plancısı, müellif ve yapımcılar ödüllendirilecek. Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü ile de koruma konusunda eserler üreten gazeteci, yazar, araştırmacı ve sanatçılar ödüllendirilecek” diye konuştu.

Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri Yarışması’na başvurmak isteyenler İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü 5. Kat adresine şahsen müracaat edebiliyor.

İletişim numarası ise şöyle: 0232 482 11 70’den 235 veya
e-posta: tarihselcevre@izmir-bld.gov.tr

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/yerel-koruma-odulleri-2004_12793.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!