Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yozgat Belediye Başkanlığı Ticaret, Kültür ve Sanat Merkezi Yarışması Sonuçlandı

Yozgat Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Ticaret, Kültür ve Sanat Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Amacı günümüz mimarlık, mühendislik, şehircilik ve sanat anlayışına uygun, ekonomik, çağdaş çözümlerin araştırılması, güzel sanatların teşvik edilmesi ve kente bir Ticaret Kültür ve Sanat Merkezi kazandırmak olarak tanımlanan

Mimarlar Odası
Yozgat Belediye Başkanlığı Ticaret, Kültür ve Sanat Merkezi Yarışması Sonuçlandı

B> Yozgat Belediyesi tarafından, belediyenin hizmet binası yanındaki ek binaların yerine yapılması planlanan yeni 'Kültür, Sanat ve Ticaret Merkezi' için Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile birlikte düzenlenen, serbest, ulusal ve tek kademeli 'Ticaret, Kültür ve Sanat Merkezi Yarışma'sı sonuçlandı. Amacı günümüz mimarlık, mühendislik, şehircilik ve sanat anlayışına uygun, ekonomik, çağdaş çözümlerin araştırılması, güzel sanatların teşvik edilmesi ve kente bir ‘Ticaret Kültür ve Sanat Merkezi’ kazandırmak olarak tanımlanan yarışmada birincilik ödülü Remime Güneş, Ebubekir Küçük ve Ahmet Ekincioğlu’dan oluşan gruba verildi.

Değişik illerden 40 mimar ve mühendis tarafından hazırlanan projeler, Yozgat Celal Atik Spor Salonu´nda sergilendi. Oluşturulan özel jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 40 projeden 10´u uygulanabilir bulundu. Sonrasında halkın beğenisine sunularak kazananları belirlenen yarışma hakkında açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, hizmet binasının yanındaki ikiz binalarının yıktırılarak, ortaya çıkacak 3 bin 500 metre karelik alanda örnek bir projeyi uygulamaya koyacaklarını söyledi.

Projelendirmede, arsanın otopark olarak kullanılan kısmında inşaata öncelikle başlanacağı düşünülüyor. Bu konuda özen gösterilmesi beklenen merkezin inşa edileceği arsa üzerinde, şu an dershane olarak kullanılmakta olan yapılar bulunuyor. Bu yapıların eğitim dönemi sonunda yıkılmasıyla, tüm arsanın birlikte kullanımına olanak sağlanacak.


Yarışmanın kazanan ekipleri ise şöyle:

Birinci Ödül: Remime Güneş (Mimar G.Ü.), Ebubekir Küçük (Mimar G.Ü.), Ahmet Ekincioğlu (Mimar G.Ü.)

İkinci Ödül: Pınar Gökbayrak (Y.Mimar İ.T.Ü.), Ali Eray (Y.Mimar TU Delft), Burçin Yıldırım (Y.Mimar İ.T.Ü.)

Üçüncü Ödül: Hayri Anamurluoğlu (Mimar G.Ü.), Eyüp Kendirci (Mimar O.G.Ü.) 

Birinci Mansiyon: Levent Balcı (Mimar G.Ü.), Hamiyet Gökmen Balcı (Y.Mimar G.Ü.), Tahsin Erbil İnce (Y.Mimar G.Ü.), Nil Ece Beken (Y.Mimar G.Ü.)

İkinci Mansiyon: Servet Gümüş (Mimar A.Ü.)

Üçüncü Mansiyon: Hatice Üsküdar Özer (Y.Mimar G.Ü.), Kaan Özer (Mimar G.Ü.), Ümit Anamurluoğlu (Mimar G.Ü.)

Satın Alma: Özgür Bingöl (Y.Mimar M.S.Ü.), İlke Barka (Y.Mimar M.S.Ü.), Emre Savga (Mimar M.S.G.S.Ü.), Tuba Türkmen(Mimar M.S.G.S.Ü.), Berna Göl (Mimar M.S.G.S.Ü.)

Satın Alma: Zafer Akdemir (Yrd.Doç.Dr.), Ali Kılıç (Y.Mimar Y.T.Ü.)

Satın Alma: Erhan Vural (Mimar Y.T.Ü.), Ozan Özdilek(Mimar Y.T.Ü.), Gökhan Kodalak (Mimar Y.T.Ü.), Hasan Sıtkı Gümüşsoy (Mimar Y.T.Ü.)

Satın Alma: Ayhan Ertuğrul (Y.Mimar İ.T.Ü.)

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/yozgat-belediye-baskanligi-ticaret-kultur-ve-sanat-merkezi-yarismasi-sonuclandi_62268.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!