Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tosun Paşa Yalısı Sabancı Ortaklığıyla Butik Otel Oldu

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, holdingte 25 yıldır özel asistanı olan Ayfer Şentürk ile eşit ortaklık kurarak tarihi Tosun Paşa Yalısı'nı 3 milyon dolar yatırımla butik otele çevirdi.

Vatan Gazetesi
1 Tosun Paşa Yalısı Sabancı Ortaklığıyla Butik Otel Oldu

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, holdingte 25 yıldır özel asistanı olan Ayfer Şentürk ile eşit ortaklık kurarak tarihi Tosun Paşa Yalısı’nı 3 milyon dolar yatırımla butik otele çevirdi. Çeşme’nin ünlü işadamlarından Mustafa Şentürk ile evli olan ve ilçede farklı yatırımları da bulunan Ayfer Şentürk, uzun yıllardır bakımsız durumdaki bu değerli binayı satın almasının ardından turistik tesis haline getirmek için kolları sıvadı. Şentürk, bu projeyi Güler Sabancı’ya açarak onun desteğini aldı.

2 yıl içinde aslına sadık kalınarak restore edilen ve Nars Ilıca adını taşıyan tesisle ilgili bilgi veren Otel Müdürü Ayşegül Eberdes, butik otelin 1 Temmuz’da ilk misafirlerini ağırlayacağını söyledi. İstanbul’da birçok yalıyı restore eden mimar Süreyya Saruhan tarafından yönetilen projenin tarihi yapısına rağmen yüksek teknolojiyle donatıldığını belirten Eberdes, 8 odalı otelde bir de termal havuz bulunduğunu kaydetti.

Otelin oda fiyatlarıyla ilgili henüz bilgi veremeyeceğini dile getiren Eberdes, "Otel konumu ve bina yapısı yapısı nedeniyle çok değişik kesimlerin ilgisini çekiyor. Müşteri kitlemizi A ve A artı olarak hedefledik" diye konuştu.

Paşa’nın ılıca tedavisi için yapıldı

Tarihi binanın Mısır Valisi Mehmet Ali Paşa’nın oğlu ve Habeş Valisi Tosun Paşa tarafından yaptırıldığının tahmin edildiğini belirten Eberdes, kesin olmamakla birlikte Tosun Paşa’nın yalıyı yakalandığı bir hastalık sonrası ılıcalarla tedavi olmak için yaptırdığını söyledi.


http://www.yapi.com.tr/haberler/tosun-pasa-yalisi-sabanci-ortakligiyla-butik-otel-oldu_62019.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Sizlere bol kazanclar diliyorum. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!