Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aktivist Mimar "Shigeru Ban" YEM'de

Yenilikçi malzeme kullanımı, ekolojik yaklaşımı ve mimarlığın insani sorumluluğu üzerine radikal yaklaşımlarıyla tanınan Japon Mimar Shigeru Ban, Yapı-Endüstri Merkezi ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye geliyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

Aktivist Mimar "Shigeru Ban" YEM'de
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 26 Mayıs 2009 19:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi
DİĞER BİLGİLER: YEM T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10 Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi T: (212) 227 69 10 – 11 F: (212) 236 85 28 Konferans simultane olarak İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecektir. Sınırlı kontenjan nedeni ile lütfen kayıt yaptırınız.
+ Ajandama Ekle

enilikçi malzeme kullanımı, ekolojik yaklaşımı ve mimarlığın insani sorumluluğu üzerine radikal yaklaşımlarıyla tanınan Japon Mimar Shigeru Ban, Yapı-Endüstri Merkezi ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye geliyor.

Dünyaca ünlü Mimar Shigeru Ban, 26 Mayıs 2009 Salı günü saat 19.00’da, Yapı-Endüstri Merkezi’nde “Çalışmalar ve İnsani İşler” başlıklı konferansı ile Türk mimarlar ve yapı sektörü temsilcileri ile buluşacak.

40 yılı aşkın süredir yapı ve mimarlık sektörünü buluşturan Yapı-Endüstri Merkezi, dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını ilgilileri ile biraraya getirerek; sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltilmesini ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye’de de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamlar yaratmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda 2009 yılı boyunca da dünyaca ünlü mimar ve tasarımcıları ağırlayacak olan Yapı-Endüstri Merkezi’nin konuğu, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi işbirliği dünyaca ünlü mimar Shigeru Ban olacak.



Malzeme seçimi ve sosyal problemlere olan radikal yaklaşımı ile tanınan Shigeru Ban, Japonya'nın dış dünyaya açılan yenilikçi mimarlarından biri. Mimar tasarladığı yapılarda modern ancak alışılmamış malzemeleri kullanmaktadır. Suya karşı yalıtılmış karton, kâğıt boru, bambu ve prefabrike ahşap kullanımı ile Ban, yapılarının geri dönüştürülebilir olmasına çalışmaktadır. Dünyaca ünlü mimar Shigeru Ban’ın bu seçimindeki en önemli etken, çevreye saygı ve daha temiz bir dünya isteğidir.

Shigeru Ban, Abby Aldrich Rockefeller Heykel Galerisi, Frei Otto ile birlikte tasarladığı Expo 2000 Hannover Fuarı'ndaki Japon Pavyonu, 2009 yılında tamamlanacak Metz Pompidou Merkezi gibi büyük ölçekli projelerin yanı sıra; Türkiye'de yaptığı Acil Deprem Konutu projesi, Afrika'da katliamlar yüzünden göçenler için tasarladığı Geçici Barınaklar projesi gibi küçük ancak önemli projeler ile mimarlık mesleğinin insani sorumluğunu da gündeme getirmektedir. Yapı-Endüstri Merkezi ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelecek olan dünyaca ünlü mimar, Türk mimar ve yapı sektörü temsilcileri ile “Çalışmalar ve İnsani İşler” adlı konferansında bir araya gelecek. 

        
Shigeru Ban Hakkında
Shigeru Ban 1957 yılında Tokyo’da doğdu. Güney Kaliforniya Mimarlık Enstitüsü’nde (SCIArch) mimarlık eğitimi aldı. Ardından eğitim yaşamına devam ettiği Cooper Union School of Architecture’da New York Five üyelerinden John Hejduk’un öğrencisi oldu. 2005 yılında 48 yaşında Virginia Üniversitesi tarafından verilen Thomas Jefferson Madalyasına Mimarlık alanında değer bulundu. Time Dergisi tarafından 21. yüzyılın mimarlık ve tasarım alanında çığır açan isimleri arasında gösterilen Shigeru Ban felaket bölgelerinde halk için ekonomik ama aynı zamanda anıtsal tasarımları ile tanınıyor. Ban 21. yüzyılda mimarın rolü ve sorumluluğu üzerine çalışmalar yürüten, pratiğini bu kavram üzerine temellendiren aktivist mimarlardan biridir. Shigeru Ban barınma ihtiyacını karşılarken, insanların yaşam kalitesini artıran ve dünyanın iç güzelliğini kutsayan yeni mekânlar yaratmaya çabalamaktadır.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/aktivist-mimar-shigeru-ban-yemde_68214.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!