Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Art Basel: Sanat Dünyasının Olimpiyatı

Art Basel Fuarı

NVTMSNBC/Ebru Özdemir

Fuarlar

Art Basel: Sanat Dünyasının Olimpiyatı
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 14 Haziran 2006
BİTİŞ TARİHİ: 18 Haziran 2006
YER: Basel, İsviçre
DİĞER BİLGİLER: www.artbasel.ch
+ Ajandama Ekle

br/> Bu sene 37.’si düzenlenen Art Basel Fuarı’na 30 ülkeden 300 galeri katılıyor. Modern sanatın kalbi bu hafta İsviçre'nin kültür şehri Basel'de atacak.

Art Basel, dünyanın en önde gelen modern ve çağdaş sanat fuarlarından. Bu sene 2000'den fazla sanatçının, 20. ve 21. yy'a ait sanat eserleri sergilenecek; bu eserler yağlıboya, desen, heykel, enstalasyon, fotoğraf ve baskının yanı sıra video ve dijital sanat eserlerinden oluşuyor. Modern ve çağdaş sanatın en geniş spektrumdaki örneklerinin yer alacağı fuar, modern sanatın en büyük ustalarından en genç sanatçılarına kadar günümüz sanatından önemli örneklerin sergilenmesine fırsat verecek.







55 bin koleksiyoner, sanatçı, küratör, galeri sahibi ve sanatseverden oluşan dünya sanat çevresinin en önemli yıllık buluşmasında bu eserler görülecek, değerlendirilecek ve görüş alışverişinde bulunulacak.

‘Sanat Dünyasının Olimpiyatı’
Ayrıca 1800 medya temsilcisi de bu buluşmayı takip etmek için Art Basel’de bulunacak. NY Times, Art Basel için ‘sanat dünyasının olimpiyatı’ tanımını kullanıyor.

Türkiye, Galerist İle Temsil Ediliyor
Bu önemli etkinliğin 37 yıllık tarihinde Türkiye’den ilk kez bir galeri, Galerist katılıyor. 2001 yılında İstanbul’da Murat Pilevneli tarafından kurulan Galerist, Türk çağdaş sanatının sergilendiği en önemli adres olmakla kalmıyor, Art Basel, Frieze Art Fair-Londra, Arco-Madrid gibi dünyanın en önemli fuarlarında çağdaş Türk resmini sergileyen galeri olma misyonunu üstleniyor.

Galerist bu sene Basel’de Hüseyin Çağlayan’dan yeni bir enstalasyon, Haluk Akakçe’nin son dönem resimleri, Taner Ceylan’ın ilk defa büyük boy bir çalışması, Ayşe Erkmen enstalasyonu, Erinç Seymen, Elif Uras, Evren Tekinoktay, Yeşim Akdeniz Graf, Murat Şahinler ve Leyla Gediz’den, son dönem çalışmaları ile yer alıyor.

Bu fuar hakkında daha kapsamlı bilgiye sahip olmak için www.artbasel.ch adresi ziyaret edilebilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/art-basel-sanat-dunyasinin-olimpiyati_46364.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!