Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Burdur Gölü'ne Sadakat Yolculuğu

Doğa Derneği hızla kuruyan Burdur Gölü’ne dikkat çekmek için 7 Ocak’ta Burdur Gölü’ne Sadakat Yolculuğu düzenliyor. 6 Ocak Cuma akşamı İstanbul’dan, Ankara’dan, Hasankeyf’ten, Şanlıurfa’dan ve Hatay’dan başlayacak sadakat yolculuğuna Türkiye’nin her yerinden katılım mümkün. Yolculuğu coğrafya ve keşif dergisi Atlas da destekliyor.

yapi.com.tr

Diğer

Burdur Gölü'ne Sadakat Yolculuğu
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 7 Ocak 2012 10:00
BİTİŞ TARİHİ: 7 Ocak 2012 17:00
DÜZENLEYEN: Doğa Derneği
DİĞER BİLGİLER: Ayşe Sargın T: 0549 718 58 78, E: ayse.sargin@dogadernegi.org Tamzara Tur T: 0212 251 98 64 E: bilgi@tamzaratur.com
+ Ajandama Ekle

Doğa Derneği hızla kuruyan Burdur Gölü’ne dikkat çekmek için 7 Ocak’ta Burdur Gölü’ne Sadakat Yolculuğu düzenliyor. 6 Ocak Cuma akşamı İstanbul’dan, Ankara’dan, Hasankeyf’ten, Şanlıurfa’dan ve Hatay’dan başlayacak sadakat yolculuğuna Türkiye’nin her yerinden katılım mümkün. Yolculuğu coğrafya ve keşif dergisi Atlas da destekliyor.

Türkiye’nin 13 uluslararası öneme sahip Ramsar alanından ve 305 Önemli Doğa Alanı’ndan birisi olan Burdur Gölü, 1975’ten bu yana alanının yaklaşık üçte birini kaybetti ve su seviyesi 12 metre 25 santim düştü. Gölü besleyen yer üstü sularının baraj ve göletlerde tutulması, yer altı sularının ise sondaj kuyularıyla aşırı miktarlarda çekilmesi gölün sonunu hazırlıyor. Göl, sanılanın aksine yağışların azalması nedeniyle değil, göle giden suların aşırı kullanımı nedeniyle kuruyor. Eğer böyle devam ederse Burdur Gölü’nün önemli bir bölümü 2040 yılında kurumuş olacak.

Doğa Derneği ve Atlas dergisi bundan önceki yıllarda Tuz Gölü, Kaz Dağları, Hasankeyf ve Allianoi’e sadakat yolculukları düzenlemişti. 7 Ocak günü gerçekleşecek Burdur Gölü’ne Sadakat Yolculuğu ile Türkiye’nin her yerinden ve Burdur’dan yüzlerce doğasever ve aktivist Burdur Gölü’nün yok oluşuna dikkat çekmek için gölün en çok çekildiği Senir bölgesinde buluşacak.

Yolculuk Programı

6 Ocak 2012 Cuma

İstanbul Avrupa Yakası’ndan hareket:
20.15’de İncirli Boyner Mağazası önü,
20.45’te Beşiktaş İnönü Stadı önü

İstanbul Anadolu Yakası’ndan hareket:
21.45’te Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı önü

Ankara’dan hareket:
23.59’da TCDD gar (Gençlik Parkı karşısı) önü

7 Ocak 2012 Cumartesi

Sabah erken saatlerde Burdur’a varış ve kahvaltı.

Ardından Burdur Gölü’nün Senir bölgesinde saat 10.00’da buluşulacak. Otobüslerden inip gölün tabanında yaklaşık 15 dakikalık bir yürüyüşten sonra kurumuş alanın ortasına varılacak. Burada “Göl Yoksa Burdur da Yok” pankartlarıyla topluca fotoğraf çektiren grup, gölün yok oluşuna dikkat çekmek için basın açıklamasını gerçekleştirecek.

Burdur’dan ayrılış saat 17.00’de gerçekleşecek.

8 Ocak 2012 Pazar

İstanbul Avrupa Yakası’na varış:
Sabaha karşı 4.00

İstanbul Anadolu Yakası’na varış:
Sabaha karşı 3.00

Ankara’ya varış: 00.15

Etkinliğe İstanbul'dan katılım bedeli 105 TL, Ankara’dan katılım bedeli 90 TL olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda 7 Ocak günü katılımcılara verilecek kumanya (sandviç + ayran) ve ulaşım katılım bedeline dahildir. Sabah ve akşam yemekleri ise katılımcılara ait olacaktır.

Katılım bildirimi için son tarih 4 Ocak 2012 saat 17.00’dir. Rezervasyon ve ödemeler Tamzara Tur’a yapılacaktır.

Önemli Not

Burdur Gölü’ne Sadakat Yolculuğu kâr amacı gütmeyen bir etkinliktir. Yukarıda belirtilenler dışında yapılacak harcamalar katılımcılara aittir.

Burdur Gölü’nün Senir bölgesi, gölün en çok çekildiği alandır ve hava şartlarına göre zemin çamurlu olabilir. 7 Ocak 2011 günü tüm katılımcıların soğuk, yağmur ve çamura dayanaklı ayakkabı ve kıyafet giymeleri önerilir. Ayrıca yedek kıyafet ve ayakkabı bulundurulabilir.

Bu bir sadakat yolculuğu olup turistik bir gezi niteliği taşımamaktadır. Gidiş- dönüş otobüs yolculukları ve Burdur Gölü kıyısında yapacağımız etkinlik çok yorucu olabilir.

İstanbul ve Ankara’dan otobüs kaldırılması için yeterli katılım sayısı olan 15’e ulaşılması gerekmektedir.

İstanbul ve Ankara’ya varışlar gece yarısından sonra gerçekleşecektir. Katılımcılar şehir içi ulaşımlarında bu durumu göz önünde bulundurmalıdır.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/burdur-golune-sadakat-yolculugu_90277.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!