Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gün ışığı mimarisinde yeni yaklaşımlar: "VELUX Model Home 2020"

VELUX Çatı Pencereleri Ltd. Şti. 10 Kasım 2009’da "Gün Işığı Mimarisinde Yeni Yaklaşımlar" başlıklı bir seminer düzenliyor. Mimaride gün ışığı, havalandırma ve iç mekan ikliminin önemi ve uygulama alanlarının tartışılacağı seminer, Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

Gün ışığı mimarisinde yeni yaklaşımlar: "VELUX Model Home 2020"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 10 Kasım 2009 14:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: VELUX Çatı Pencereleri Ltd. Şti
DİĞER BİLGİLER: L.C.V: Irmak Uzun ( 212) 266 70 70 /200
+ Ajandama Ekle

STRONG>VELUX Çatı Pencereleri Ltd. Şti. 10 Kasım 2009’da "Gün Işığı Mimarisinde Yeni Yaklaşımlar" başlıklı bir seminer düzenliyor. Mimaride gün ışığı, havalandırma ve iç mekan ikliminin önemi ve uygulama alanlarının tartışılacağı seminer, Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Seminerin amacı, VELUX’ün Türkiye’de hedeflerini sürdüreceğinin altını çizerek, bir araya getireceği mimarlık ve yapı sektör ile birlikte "mimaride gün ışığı, havalandırma ve iç mekan ikliminin önemi"ni incelemek olarak belirtiliyor.

Illinois Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Doçent Dr.  Mohamed Boubekri toplantıda genel anlamda gün ışığı ve güneş ışığı eksikliği sorununu ele alacak ve mimari hakkında hem ekoloji dostu hem de sağlığa duyarlı yeni bir düşünce tarzı; yeni bir mimari paradigma önerecek.

ÇEDBİK Proje Koordinatörü  Y. Mimar Özlem Bahadır, Has Mimarlık Ltd. Kurucu Ortağı Y. Mimar Ayşe Hasol, TOKİ Projeler Daire Başkanlığı Daire Başk. Levent Sungur, Gün Işığı Aydınlatma Enerji Sistemleri Genel Müdür Yük. Mim. Hülya Okutan, Oregon Üniversitesi’nden Y. Mimar Aydan Hacaloğlu İlter ve VELUX Danimarka’dan Gün ışığı, Enerji ve İç Mekan iklimi uzmanı Per Arnold Andersen’ın konuşmacı olarak katılacağı etkinlik "Mimaride ve yapılarda gün ışığı ve doğal havadan ne kadar faydalanıyoruz? Bu kullanımı arttırarak enerji verimliliği ve sağlıklı iç mekan iklimleri yaratmak adına neler yapabiliriz" sorularına da odaklanacak.

Mohamed Boubekri
Aralarında Kanada, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Birleşik Devletler gibi ülkelerin de bulunduğu dünya çapındaki enstitülerde ders vermiş olan Mohamed Boubekri, halen Urbana-Champaign’deki Illinois Üniversitesi’nde doçent doktor olarak “doğal aydınlatma tasarımı”, “mimari aydınlatma ve akustik”, “bina çevresel kontrol sistemleri”, ”yapı”, “akustik ve bina ekonomisi” gibi konularında dersler veriyor.

Boubekri’nin akademik çalışmaları, sahip oldukları doğal aydınlatma ve enerji tasarrufu performansları bakımından bina sistemlerinin performansı üzerine yoğunlaşırken Dr. Boubekri kendisinin yaptığı çalışmalarda mimari tasarımın bina içerisinde yaşayan kişiler üzerindeki fiziksel etkisinin üzerinde duruyor.
60’tan fazla makale yayımlayan Boubekri’nin Daylighting, Architecture and Health (Doğal Aydınlatma, Mimari ve Sağlık) adını taşıyan son kitabı Oxford (Birleşik Krallık) merkezli The Architectural Press / Elsevier Publishers tarafından yayınlandı.


VELUX hakkında

VELUX, 1941 yılında kurulduğu günden bugüne, insanların yaşam kalitesini arttıracak ve sürdürülebilir gelişime yardımcı olacak geleceğin mimari çözümlerine destek olmak için çalışıyor. VELUX, yaşam konforundan ödün vermeyen, gün ışığı ve temiz hava ile sağlıklı iç mekan iklimi sunan, aynı zamanda da öncü mimariyi destekleyen yeni jenerasyon yapıların üretimine katkıda bulunarak enerji verimliliği konusunda gündem oluşturmak hedefiyle iki farklı demo ev projesini hayata geçirmişti. Kuzey Avrupa ülkelerine uygun tasarımıyla SOLTAG ve Akdeniz ülkeleri için geliştirilmiş konsept ev ATIKA. Ayrıca Model Home 2020 adını taşıyan yeni bir Avrupa projesi üzerinde çalışmakta olan VELUX, proje kapsamında önümüzdeki iki yıl içinde altı demo ev geliştirmeyi planlıyor.

Simültane olarak İngilizce’den Türkçe’ye çevirilecek olan etkinliğe, sınırlı sayıdaki kontenjan nedeniyle kayıt yaptırılması gerektiği belirtiliyor.


Kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.

Etkinliğin programını görmek için lütfen ilerleyiniz.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/gun-isigi-mimarisinde-yeni-yaklasimlar-velux-model-home-2020_73253.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!