Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Interscalar Systemic Operations Workshop

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Atatürk Havalimanı’na bitişik olan 90 hektarlık kentsel alanını ve özel terapi odasını tasarım fikirlerine ve değişime açıyor. Interscalar Systemic Operations Workshop lisans ve lisansüstü öğrencileri, sahanın yeniden geliştirilmesine ve/veya psikiyatrik iyileşme mekanının yeniden şekillendirilmesine

yapi.com.tr

Eğitimler

Interscalar Systemic Operations Workshop
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 14 Kasım 2008
BİTİŞ TARİHİ: 24 Kasım 2008
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hasatlıkları Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle


Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Atatürk Havalimanı’na bitişik olan 90 hektarlık kentsel alanını ve özel terapi odasını tasarım fikirlerine ve değişime açıyor. Interscalar Systemic Operations Workshop lisans ve lisansüstü öğrencileri, sahanın yeniden geliştirilmesine ve/veya psikiyatrik iyileşme mekanının yeniden şekillendirilmesine yönelik incelemelere davet ediyor.

Son zamanlarda, panoptik tarzı yerleşimden ve gereğinden fazla büyük ve gözden uzak olan psikiyatrik hastanelerden büyük ölçüde uzaklaşılmasının üzerine mekansal dil, hastanın zihninin ve bedeninin özelleştirilmiş bir şekilde yeniden modellenmesinde bütünleşmiş bir rol oynuyor. Dolayısıyla takımlar halinde çalışacak olan öğrencilerden, geniş kapsamlı ölçeklerde çalışarak, sahanın şimdiki ve gelecekteki potansiyellerini terapi mekanının küçük ölçekli peyzajına indirgemeleri ve böylece bir sistem tasarımı ile çözüm getirmeleri bekleniyor.


Çalışmanın amacı, aynı saha programının sınırları/temaları içerisinde çalışıp, farklı ölçeklerden ve projelerden beslenen, onları besleyen, farklı prototipler ve dijital modeller kullanan, farklı ölçeklerde çalışan projelerden bir bileşim oluşturmak olarak tanımlanıyor.

Kentsel alan ve program, kişisel/ortak, açık/kapalı, güvenli/güvensiz, ani/gelişmekte olan, özel/genel kavramları arasında değişen bir yelpaze sunuyor. Her 15 dakikada bir yukarıdan geçen uçaklar, 30 hekatralık sık çam ağacı ormanı ve bir Bizans arkeolojik sahası, şizofreninin hassaslığı, inişli çıkışlı ruh halleri ve kişilik bozukluklarıyla olması gerekenden daha küçük gözüküyor.

10 günlük workshop, seçilmiş bir mimari ölçek odağında, kentsellikle, materyal sistem tasarımıyla ilgili dijital teknolojileri de kapsayacak şekilde yeni metodolojileri kullanarak çalışmak isteyen tasarım öğrencilerine açık olacak.
 
Sahaya ve programa yönelik bilgiler ve şu ana kadarki veriler belediye, hastane yönetimi ve sağlık bakanlığı tarafından sağlanacak. Öğrencilere, şu anki psikiyatrik tedavi trendleri hakkında profesyoneller tarafından özet bilgi verilecek.

Projeler, atölye çalışmasının sonunda jüri tarafından incelenecek ve basılacak olan bir kitap için seçilecek.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/interscalar-systemic-operations-workshop_64105.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!