Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: CivilCon’24
BÖLÜM SPONSORU

"Mimaride Işık vol.1" Dünyaca Ünlü Aydınlatma Tasarımcılarını Ağırlıyor

Aydınlatma tasarımının yaşam kalitemizdeki önemi ve aydınlatma tasarımcısı mesleğinin kabulü ile ilgili bilincin gelişmesi amacıyla etkinlikler düzenleyen PLD Türkiye dergisi, “Mimaride Işık” temalı yeni bir konferans dizisine imza atıyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

"Mimaride Işık vol.1" Dünyaca Ünlü Aydınlatma Tasarımcılarını Ağırlıyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 22 Kasım 2011 19:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN:

PLD Türkiye tarafından; Philips ana sponsorluğunda

DİĞER BİLGİLER:

T: (212) 266 70 70

+ Ajandama Ekle

Philips, PLD Türkiye ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliği ile mimari aydınlatma alanında ünlü isimlerin bir araya geleceği “Mimaride Işık vol.1” konferansı, aydınlatma tasarımında öncü isimlere ev sahipliği yapıyor.

Aydınlatma sektörünün lider markası Philips; mimari aydınlatmaya yeni bir boyut kazandıracak bir etkinlik dizisine imza atıyor. "Mimaride Işık vol.1" başlıklı ilk konferansa dinleyicilerle paylaşılacak ödüllü proje sayısı arttı.

22 Kasım 2011 Salı akşamı saat 19.00’da YEM Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek olan konferansa, daha önceden açıklanan YAS Hotel projesinin yanında, Essen’de yer alanThyssenKrupp Quarter projesi de dahil edilerek, içerik daha da zenginleştirildi.

"Mimaride Işık vol. 1", aydınlatma tasarımı alanında 5 ödüle sahip ThyssenKrupp Quarter’ın yanı sıra, Grid Shell olarak bilinen LED aydınlatma sistemi ile adından söz ettiren Abu Dhabi’deki YAS Hotel projelerinin aydınlatma tasarımcılarını bir araya getirecek. ThyssenKrupp Quarter’ın aydınlatma tasarımı firması Licht Kunst Licht AG’yi temsilen projenin aydınlatma tasarımcılarından Alexander Rotsch ile Yas Hotel’in aydınlatma tasarımcısı Arup Aydınlatma’dan Brian Stacy ’i ağırlayacak olan etkinlikte; enerji tasarrufu, şıklık ve güzelliği bir arada sunan aydınlatma çözümlerinin sağladığı katma değer vurgulanacak.


Alexander Rotsch

Mimarlık eğitimini, Weimar’daki Bauhaus Üniversitesi ile Paris-Belleville’deki Ecole Nationale Supérieure d'Architecture'de tamamlayan Alexander Rotsch, uluslararası arenada dikkat çekici birçok aydınlatma tasarımının da sahibi. Rotsch, 2004 yılından bu yana Licht Kunst Licht firmasında aydınlatma tasarımı uzmanı olarak çalışıyor. 

2010 yılında kullanılmaya başlanan ThyssenKrupp Quarter; Aydınlatma ve Mimarlık Tasarım Ödülü, 2011 Üstün Başarı Ödülü ve 2010 Mükemmeliyet Ödülü dahil toplam 5 ödüle layık görüldü.  


Brian Stacy

Arup Aydınlatma’nın Amerika Bölgesi takım lideri olan Brian Stacy; kültürel, sosyal, rekreatif vb yapıların aydınlatma tasarımında geniş tecrübeye sahip. Doğal ve yapay ışığın birlikte kullanılması konusunda kilit çözümler üreten Stacy, birçok üniversitede aydınlatma tasarımı üzerine dersler verdi. 

YAS Hotel'in 217 metre genişliğindeki elmas formlu LED aydınlatma sistemi, projeyi çok uzak mesafelerden görünür kılarken, bina kabuğunun renk değiştirmesine de olanak sağlıyor. Projenin aydınlatma tasarımı, bu LED kabuk sayesinde T+L 2011ödülüne değer görüldü. 


"Mimaride Işık vol.1" Program Akışı

18:30 - 19:00  Kayıt
19:00 - 19:05  Açılış Konuşmaları
19.05 - 20:00   "ThyssenKrupp Quarter" | Alexander Rotsch
19.50 - 20.15  İkram
20:15 - 21:00  "YAS Hotel" | Brian Stacy


Simültane olarak İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecek olan konferansa kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.  

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mimaride-isik-vol-1-dunyaca-unlu-aydinlatma-tasarimcilarini-agirliyor_89477.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!