Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimaride Işık Vol 4: "Yansımalar"

Mimaride Işık Vol 4, ödüllü aydınlatma tasarımcısı Gerd Pfarré'nin 'Yansımalar' başlıklı sunumuyla 3 Haziran'da YEM'de...

yapi.com.tr

Toplantılar

Mimaride Işık Vol 4: "Yansımalar"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 3 Haziran 2014
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

PLD Türkiye | Philips | İletişim Sponsoru: Mimarizm, YAPI Dergisi

DİĞER BİLGİLER:

A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 (Polat Kulesi Yanı)
T: (212) 266 70 70

+ Ajandama Ekle

PLD Türkiye tarafından, sektörün önde gelen mimar, iç mimar ve aydınlatma tasarımcılarını aynı çatı altında buluşturma hedefiyle 2011 yılından bu yana düzenlenen 'Mimaride Işık' etkinliğinin dördüncüsü, 3 Haziran 2014 Salı akşamı Philips’in sponsorluğunda Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleşecek.

Malzemeler, kumaşlar, renkler ve yapılar gün boyunca farklı açılardan gün ışığı ile görsel özelliklerini ortaya çıkarır. Peki hava kararmaya başlayınca, karanlık çökünce ne olur? Sıklıkla küçümsense de yansımalar ve onların dikkatli bir şekilde analiz edilmiş, değerlendirilmiş özellikleri, mimari aydınlatmanın 'anahtar nitelikler' listesinin başında yer alıyor.

HafenCity Üniversitesi metro istasyonu çalışmasıyla 2013 yılında, aydınlatma tasarımı konusunda dünyanın en prestijli ödüllerinden olan 'Radiance Award for Excellence in Lighting Design'a değer görülen Gerd Pfarré, Mimaride Işık Vol 4'te yapacağı 'Yansımalar' başlıklı sunumunda, çevreyi inşa etmede yansımanın etkisine ışık tutacak.

Philips’in ana sponsorluğunda gerçekleşecek etkinliğin iletişim sponsorluğunu Mimarizm ve YAPI Dergisi üstleniyor.

Program:
19.00 – 19.30
  Kayıt
19.30 – 19.35  Açılış Konuşmaları
19.35 – 20:30  Yansımalar, Gerd Pfarré
20.30 – 21.30  İkram

Simültane olarak İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecek etkinliği sosyal medyada takip etmek için #mimarideisik etiketini kullanabilirsiniz.

Sınırlı kontenjan nedeniyle konferansa önceden kayıt yaptırılması gerekiyor. Kayıt için tıklayınız.


Gerd Pfarré hakkında:

1960 doğumlu Gerd Pfarré, bağımsız aydınlatma tasarımı ofisi pfarré lighting design’ın kurucusu, tasarım direktörü ve yöneticisi. Aynı zamanda, 2012'de faaliyete geçen LightingPress yayıncılık şirketinin Frank Koschembar ile birlikte kurucu ortağı.

Pfarré, çıraklık dönemini, 1978-81 yılları arasında aydınlatma ve mobilya alanında ilk tasarımlarını gerçekleştirdiği marangozluk alanında tamamladı. 1882-85 yıllarında Ingo Maurer’in ürün ve sergi tasarımı ekibinde yer aldı. 1987-89 döneminde Milano ve Berlin’de serbest tasarımcı olarak çalıştı. 1989-98 arasında Ingo Maurer için aydınlatma tasarımları yaptı.

1992'den itibaren bağımsız aydınlatma tasarımcısı olarak çalışan Gerd Pfarré, 1998’den bu yana Uluslararası Aydınlatma Tasarımcıları Derneğinin (IALD) profesyonel üyesi ve 2002-05 döneminde aynı dernekte yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.

Aynı zamanda Deutscher Werkbund’un da üyesi olan Pfarré, aydınlatma tasarımı alanında uzmanlaşmış bir yazar. Münih Teknik Üniversitesi'nde ders veren tasarımcı, dünyanın dört bir yanında konferanslara katılıyor. Çeşitli ödül programlarında jüri üyesi olmanın yanısıra birçok ödüllü tasarımın da sahibi.

2012’den bu yana ILLUMINATOR isimli aydınlatma dergisinin editörlüğünü yapan Gerd Pfarré'nin kurucusu ve yöneticisi olduğu pfarré lighting design, 2013 yılında HafenCity Üniversitesi metro istasyonu çalışmasıyla, IALD derneği tarafından verilen 'Radiance Award for Excellence in Lighting Design' ödülünün sahibi oldu.


PLD Türkiye etkinlikleri hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mimaride-isik-vol-4-yansimalar_119453.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!