Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Stefan Behnisch YEM'deydi

Stefan Behnisch YEM'de

Sürdürülebilir mimarlığın önemli temsilcilerinden, dünyaca ünlü mimar Stefan Behnisch, 3 Haziran Çarşamba günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) bir konferans verecek. Stefan Behnisch Konferansı, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin “FRAGMENTS OF LIVING IN ARCHITECTURE” (FOLIA) projesi kapsamında, Çanakkale Seramik & Kalebodur ana sponsorluğunda

yapi.com.tr

Toplantılar

Stefan Behnisch YEM'de
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 3 Haziran 2009 19:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi ve İstanbul Serbest Mimarlar Derneği
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

br >
Behnisch Architekten ve Stefan Behnisch hakkında

Behnisch Architekten, Günther Behnisch’ in 1952’den bu yana Stuttgart’ta faaliyet gösteren ve Münih Olimpiyat Stadyumu (1972), Alman Parlamentosu için Bonn’da tasarlanan Toplantı Kompleksi (1992) gibi projeleriyle ünlenen Behnisch & Partner mimarlık bürosunun bir yan kuruluşu olarak mimarın oğlu Stefan Behnisch tarafından 1989 yılında kuruldu. Behnisch & Partner ile işbirliği halinde ama firmadan bağımsız olarak sürdürdüğü etkinliğini kurumsal yapısında meydana gelen değişiklikler nedeniyle farklı isimler (Behnisch & Partner Büro Innenstadt; Behnisch & Behnisch; Behnisch, Behnisch & Partner) altında devam ettirdi. 2005 yazından bu yana Behnisch Architekten adıyla anılan büro, 1999 yılında Los Angeles ofisini (Behnisch Architects, Inc.) açtı. Kurucu ortaklar Stefan Behnisch (1958), David Cook (1966) ve Martin Haas (1967) faaliyetlerini Stuttgart’taki merkez ofiste sürdürüyor. Venice, California ofisinin yöneticiliğini ise Christof Jantzen (1963), Stefan Behnisch ile birlikte yürütüyor.

Alman mimar Stefan Behnisch, enerji-etkin tasarımlarıyla tanınan ve Alman standartlarına göre, 100 çalışanıyla büyük bir firma olan Behnisch Architekten’in yönetiyor ve birçok Alman mimar için bir rol modeli. Behnisch, 1989 yılında Stuttgart’ta kurduğu firmasında çağdaş mimariyi yüksek çevresel performansla birleştirdiği işleriyle farklı bir ün kazandı. Mimar dünyada –özellikle ABD’de- en çok biyoteknoloji şirketi Genzyme için Cambridge, Massachusetts’de tasarladığı ödüllü merkez binasıyla tanındı. Bina 2004’te açıldığında, yakınlardaki bir enerji santralinin atık enerjisiyle ısınma ve soğuma sorununu çözmesi ve gündüz aydınlatmayı azaltmak için de gün ışığından faydalanmasıyla, ülkenin en büyük LEED Platin binası olmuştu.

Daha sonraki çalışmalarında da –henüz tamamlanan, Baltık Denizi’nde, Stralsund’da yer alan okyanus müzesi Ozeaneum ve Hamburg’daki mücevher biçimli Unilever merkez binası gibi – Behnisch’in işlev ile çevre mühendisliğini formu oluştururken kullanma biçimi, mimarlığının kıvrılmasına ve bükülmesine neden oldu. Mimar, “Her zaman tasarımın çevresel boyutuyla ilgilenirdim, tasarımla sürdürülebilirlik arasında herhangi bir çelişki olduğunu düşünmüyorum. Her zaman sürdürülebilirliğin mimari formu oluşturabileceğine inanırım” şeklinde açıklıyor.

Behnisch Architekten, sürdürülebilir mimarlığın önemli temsilcilerinden. Kendi yönelimlerini, Dünya Çevre ve Gelişme Komisyonu’nun 1987 tarihli Brundtland Raporu’nda ifade edildiği biçimde, “Bugünün gereksinmelerini gelecek kuşakların kendi gereksinmelerini karşılama yeteneğini tehlikeye atmaksızın karşılamak” olarak tanımlıyorlar.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/stefan-behnisch-yemde_69205.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!