Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Stefan Behnisch YEM'deydi

Stefan Behnisch YEM'de

Sürdürülebilir mimarlığın önemli temsilcilerinden, dünyaca ünlü mimar Stefan Behnisch, 3 Haziran Çarşamba günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) bir konferans verecek. Stefan Behnisch Konferansı, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin “FRAGMENTS OF LIVING IN ARCHITECTURE” (FOLIA) projesi kapsamında, Çanakkale Seramik & Kalebodur ana sponsorluğunda

yapi.com.tr

Toplantılar

Stefan Behnisch YEM'de
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 3 Haziran 2009 19:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi ve İstanbul Serbest Mimarlar Derneği
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

br >
İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve FOLIA Projesi hakkında

Türkiye'de mesleğini uygulayan ve serbest çalışan tasarımcı mimarların bir araya gelerek mimarlık mesleği ve mesleğin uygulanmasını geliştirmek, toplumda saygınlığını ve etkinliğini artırmak, topluma karşı sorumluluk anlayışı ile planlama ve inşaatın niteliğini yükseltmek amacıyla 2003 yılında kurulan İstanbul Serbest Mimarlar Derneği,  kurulduğu günden bugüne amacı ve hedefine uygun önemli etkinlikler düzenlemiştir.

Kuruluş amaçlarından biri mimarlık mesleğinin yüksek standartta uygulanmasını teşvik etmek olan Dernek, 2008 yılında düzeyli mimarlığın ilke ve koşullarını ve Avrupa Birliği (AB) mimari standartlarını anlatan 13 bölümden oluşan bir dizi-film, biri Paris’te diğeri İstanbul’da gerçekleşecek iki konferans ve film ile aynı içeriğe sahip internet sitesinden oluşan “FRAGMENTS OF LIVING IN ARCHITECTURE” (FOLIA) projesi için, AB Merkezi İhale ve Finans Birimi Meslek Örgütleri Hibe Programı’nın CFCU-TR 0604.01/02/31 referans numaralı ihalesinden hibe almaya hak kazanmıştır.

FOLIA projesinin ana hedefi AB’nin bir parçası olmak yolunda ilerleyen Türkiye’de mimarlık mesleğinin “sürdürülebilirlik” prensibi paralelinde, en yüksek standartta uygulanmasını teşvik etmektir. FOLIA projesi mimarlığın ölçülebilir değerlerini, prensiplerini, sürdürülebilirliği gündeminin en vurgulu maddelerinden biri haline getiren AB’nin mimarlık üretimine dair ilke ve mevzuatlarını Türkiye ve AB ülkelerinden seçilecek uygun örneklerle hedef kitleye anlatmayı amaçlamaktadır.

Çanakkale Seramik & Kalebodur hakkında

1957 yılında Çanakkale’nin Çan ilçesinde, Dr. İbrahim Bodur tarafından temelleri atılan Kaleseramik, bugün seramik sektöründe dünya devlerinden biri.

Türkiye'nin ilk seramik karo üreticisi olarak kurulan Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş.’nin ardından 1972 yılında ilk yer karosu üreticisi olarak kurulan Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş aynı zamanda Türkiye’de seramik sektörünün de temelini oluşturturdu. Bu iki şirketimiz 2000 yılında birleşerek Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş adını aldı.

Çanakkale Seramik ve Kalebodur markaları ile üretim yapan Kaleseramik, hem teknolojik hem de ürün anlamında ilkleri seramik sektörüne getirmektedir. 1959 yılında ilk duvar karosu üretimi ile Türkiye’de seramik sektörünün temelini atmıştır. 1960 yılında Türkiye'de ilk kez alçak ve yüksek gerilim izolatörlerini üretimini gerçekleştirmiş, 1972 yılında Türkiye’nin ilk seramik yer karosu üreticisi olmuştur. 1962’de Türkiye'nin ilk seramik ihracatını gerçekleştiren Kaleseramik, Türkiye’nin dünyanın önde gelen seramik ihracatçısı ülkelerinden biri haline gelmesinin de öncüsü ve mimarı olmuştur.

En yeni teknolojileri dünya ile eşzamanlı olarak Türk seramik sektörüne kazandıran Kaleseramik, Türkiyede ilk granit seramik üretimini 1990 yılında gerçekleştirmiştir. Twinpress teknolojisini ilk kez kurarak, doğaya en yakın ürünleri üreten ve piyasaya sunan ve halen bu konuda Türkiye’nin öncü ve dünyanın sayılı şirketleri arasında yer almaktadır. 1m x3m ebadında ve 3mm. kalınlığında seramik karosu ile dünyanın en büyük, en ince ve esneyebilen karosunu üreten ilk şirketi olarak Kalesinterfleks ürününe imza atmıştır Bu ürün ile Kaleseramik, ilk defa seramik karoyu farklı alanlara taşıyarak bir yapı malzemesi olarak kullanabilme imkanını da sunmaktadır. Türk seramik sektörüne ebatta da yenilikler getiren Kaleseramik, duvar karosunda da 33x90 ebadı ile Türkiye’nin en büyük duvar karosunu üretmektedir.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/stefan-behnisch-yemde_69205.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!