Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tasarımın Yeşil Zirvesi "EKODesign Konferansı" 5. Yılında da Dopdolu

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen EKODesign Konferansı’nda, mimarlıktan modaya, ürün tasarımından kentsel planlamaya, pazar araştırmalarından tüketici eğilimlerine kadar tasarımın birçok alanı masaya yatırılacak.

yapi.com.tr

Toplantılar

Tasarımın Yeşil Zirvesi "EKODesign Konferansı" 5. Yılında da Dopdolu
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 12 Nisan 2012
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi Ana sponsorlar: BASF - The Chemical Company, Siemens Ev Aletleri; Alt sponsorlar: InterfaceFLOR, Ytong, Wilo; Hizmet sponsorları: Ersa, Pozitif TV; Destekçi kurumlar: Hollanda Kraliyet Başkonsolosluğu, DutchDFA
DİĞER BİLGİLER: A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 Fulya, İstanbul T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

BR>Atölyeler ve Yürütücüleri:

Büyüyen Biyo-Şehir

John Thackara (Yazar, etkinlik organizatörü) | Doors of Perception

John Thackara, "The Buble: Designing in a Complex World" (MIT Press) adlı kitabın ve çok okunan doorsofperception.com blogunun yazarıdır. Aynı zamanda Doors of Perception markasının da yöneticisi olan Thackara, dünya çapında sürdürülebilir bir geleceğe inanan ve buna yönelik somut adımlar atan topluluklar ile festivaller organize etmektedir.

Fast Company Tachkara’yı bir “iş provokatörü” olarak tanımlarken, Wall Street Journal ona,  “tasarım uzmanlığının ön safhalarında küresel çapta nam salmış bir insan” diyor.

Wired'ın “bir tasarım aydınlatıcısı” olarak gördüğü Thackara, The San Fransisco Chronicle'da “kablolu çağın öngörü insanı”; The Economic Times of India'da ise “yeşil ekonomi ve inovasyon üzerine küresel bir uzman” olarak dillendiriliyor.

Dünyanın birçok yerinde şehirler ve yeşil ekonomi üzerine sunumlar gerçekleştiren Thachara'nın katıldığı konferanslar arasında; “Architecture and Energy" (ABD/2012), “New Development Landscapes" (Bilbao/2011), “Man Made Tomorrow" (Oslo/2010), “CityEcoLab" (Fransa/2008), “International Architecture Bienale" (Venedik/2008), “Megacities Congress" (Hollanda/2008), “Food Systems and Cities" (Hindistan/2007), “Shenzhen & Hong Kong Bi-city Biennale of Urbanism\Architecture" (2007) sayılabilir.


"Mimarlık ve Malzemede Sürdürülebilir Tasarım"

Paolo Brescia (Mimar) | OBR Open Building Research


1996’da Politecnico di Milano’dan mezun olduktan sonra akademik burs kazanarak eğitimine Londra, Architectural Association’da devam etti. 1998-200 yılları arasında Renzo Piano’nun yanında çalışan Brescia, 2000 yılında Tommaso Principi ile birlikte OBR Open Building Research'ü kurdu. Politecnico di Milano ve Genova Üniversitesi’nde dersler veren ve dünyanın birçok kentinde konferanslar gerçekleştiren Brescia, Venedik ve Brezilya mimarlık bienalleri ile Şangay Expo’ya davet edilmiş; RIBA AR Awards, Europe 40 Under 40 ve Urbanpromo gibi ödüllere layık görülmüştür.


Sürdürülebilir Cephe Sistemleri

Serkan Emin (Enerji Yönecisi) | Altensis

Serkan Emin, Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra dünyanın en büyük pompa sistemleri üreticilerinden olan Grundfos’da önce endüstri segmentinde daha sonra ise ticari binalar HVAC sistemleri segmentinde enerji verimliliği alanında mühendis ve yönetici olarak çalışmıştır. Bu alanda dünyada öne çıkan gelişmeleri ve Türkiye’deki başarı hikayelerini paylaşmak amaçlı birçok teknik seminer ve yurtdışı örnek uygulama ziyaretleri gibi faaliyetlerin organizasyonunda görev almıştır.

Türkiye’de enerji verimliliği ile ilgili mevzuatın olgunlaşmaya başlaması ile paralel olarak hem sanayi hem de bina alanında sertifikalı enerji yöneticisi ünvanını almıştır. 2009 yılında BES Enerji firmasında yeni yapılacak binalarda enerji simülasyonu ve mevcut binalarda enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik projelerinden sorumlu olarak çalışmaya başladıktan sonra Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin (USGBC) değerlendirme ve sertifikalandırma sistemi olan LEED’in akredite profesyonel (LEED AP) ünvanını kazanmıştır. Halen Türkiye’nin sürdürülebilirlik konusunda çalışmalar yürüten prestijli kuruluşlarına yeşil bina, kurumsal sürdürülebilirlik stratejileri ve enerji verimliliği konularında danışmanlık hizmetleri sunmakta ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde bina enerji modellemesi alanında ders vermektedir.


Murat Tan (Akustik Birimi Baş Mühendisi) | Altensis


Dr. Murat H. Tan, inşaat tabanlı sayısız mimari/bina/oda (hacim) akustiği çalışmalarının yanı sıra, birçok “çevre, sanayi ve ulaştırma” bazlı uygulamalarda, ses ve/veya titreşim kontrolü kapsamlı akustik projeleri de tamamlamıştır. 1998 yılından bu yana, dünyanın önde gelen İngiltere menşeli ve uluslararası firmalarında uzman mühendis olarak çalışmıştır. Kendisi; fiziksel/mimari akustik, sinyal analizi ve ilgili konularda da üniversite eğitmenliği yapmış olup, aynı zamanda, çeşitli uluslararası hakemli dergi ve konferanslarda, sistem tanıma ve ilişkili başlıklar altında bilimsel makaleleri yayınlanmıştır. Dr. Tan, University of Southampton (UK), Akustik ve Titreşim Mühendisliği Bölümü’nden (ISVR), Lisans ve Doktora derecelerini almıştır ve İngiltere Akustik Mühendisleri Odası asil üyesidir.


Salih Sekban (Cephe Danışmanı) | CWG Danışmanlık

Salih Sekban 1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mimar olarak mezun olmuştur. Çuhadaroğlu Aluminyum Sanayi firması ile birlikte 1996’da cephe sektöründe çalışmaya başlamış olup birçok önemli proje tasarlanmasında ve yapımında görev almıştır.

2001 yılında Çuhadaroğlu firmasından ayrılarak Yenal Oktuğ ile çalışmaya başlamıştır. 2007 yılına kadar usta çırak ilişkisi ile CWG'deki mesleki yaşamını sürdürmüş ve 2007 yılında CWG firmasını devir almıştır. CWG firmasıyla cephe danışmalık hizmetini devam ettirmektedir.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/tasarimin-yesil-zirvesi-ekodesign-konferansi-5-yilinda-da-dopdolu_91079.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!