Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

TH& İDİL 25. Yıl Sergisi

TH&İDİL Mimarlık Bürosu 25. Yıl Proje Sergisi

TH&İDİL Mimarlık Bürosu 25. Yıl Proje Sergisi

yapi.com.tr

Sergiler

TH&İDİL Mimarlık Bürosu 25. Yıl Proje Sergisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 26 Kasım 2007
BİTİŞ TARİHİ: 30 Kasım 2007
YER: İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu
DÜZENLEYEN: TH & İDİL Mimarlık Bürosu
+ Ajandama Ekle

br/> 2007, Tamer Başbuğ, Hasan Özbay ve Baran İdil’in birlikte çalışmaya başlamalarının 25. yılı. Bu birlikteliği bir şirket bünyesinde ortaklaştırmalarının ise 20. yıldönümü. Bu süreye birçok proje, yapı, yarışma sığdı. Bu dönemin çalışmalarından bir seçki sergi haline getirildi. Serginin ilk durağı İzmir: İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu'nda 26 Kasım Pazartesi akşamı yapılacak ilk açılışın ardından, sergi Ankara ve İstanbul’da da tekrarlanacak.

TH & İDİL hakkında:

“...TH & İDİL örneğinde karşıkarşıya olduğumuz, bir “profesyonel büro”dan çok, neredeyse 24 saatini “mimarlık” yaşayarak geçiren bir “aile, mimarlığın her alanında üretim yapan bir “fabrika”... Profesyonel proje etkinliklerinin ötesinde, Türkiye mimarlık ortamına yayından sergiye, sosyal iletişim ortamlarından meslek kuruluşlarına varan bir çerçeve içinde sahip çıkan, bu doğrultuda amatörce zaman ve enerji harcamaktan çekinmeyen bir grup.

Bu çok yönlü yapı, ağırlıklı olarak “bina”lardan oluşan bir profille karşılaşmamızı engelliyor. Yine de grubun ruhunu tanımlayan bu “mimarlık tutkusu” kendini herşeyden çok projelerinde gösteriyor.

TH & İDİL projelerine ve yapılarına bakıldığında, yani “mimarlık-mimarlık” çerçeveleri sorgulandığında karşıkarşıya kaldığımız, herşeyden önce bir çeşitlilik: Bunun nedeni yalnızca “tasarımcı” özellikleri ile birbirleriyle yarışacak kadar öne çıkan grup üyeleri değil. Aynı zamanda yeniliğe ve değişmeye açık bir araştırma sürecini tasarımın önüne koyarak sürekli kılıyor olmaları da bu çeşitlilikte etken.

Bir başka çeşitlenme de ilgi alanlarına yönelik: Grubun çalışmaları arasında planlama ölçeğinden tarihi çevre ve koruma ağırlıklı projelere, uzmanlaşma gerektiren yapı türlerinden kuramsal çerçeveleri ağırlık kazanan yurtdışı yarışmalara değin pekçok tür ve ölçekte proje var...”

C. Abdi Güzer, “Arredamento Dekorasyon”, sayı 63, 1994

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/thidil-mimarlik-burosu-25-yil-proje-sergisi_57600.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!