Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk-İngiliz CEO Forumu

Eşbaşkanlıklarını Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Vodafone Group Üst Yöneticisi (CEO) Vittorio Colao'nun yürüttükleri Türk-İngiliz CEO Forumu'nun ikinci toplantısı 23 Kasım'da Londra'da yapılacak.

yapi.com.tr / AA

Buluşmalar

Türk-İngiliz CEO Forumu
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 23 Kasım 2011
YER: Londra
+ Ajandama Ekle

Eşbaşkanlıklarını Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Vodafone Group Üst Yöneticisi (CEO) Vittorio Colao'nun yürüttükleri Türk-İngiliz CEO Forumu'nun ikinci toplantısı 23 Kasım'da Londra'da yapılacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi İngiltere ziyareti sırasında gerçekleşecek forumda, Türkiye ve İngiltere'nin önde gelen şirketlerinin üst yöneticileri, iki ülkenin yatırım ve işbirliği potansiyelini masaya yatıracak. Türkiye-İngiltere ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ''CEO Forum'', iki ülkenin üst düzey şirket yöneticilerini bir araya getirecek.

Birincisi Mart ayında İngiltere Başbakanı David Cameron ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen İngiliz-Türk CEO Forumu'nun ikinci toplantısına Onur Konuğu olarak Kraliçe II. Elizabeth'in davetiyle 22-24 Kasım tarihlerinde İngiltere'de resmi ziyarette bulunacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılacak.

Forum'da 7 konu masaya yatırılacak

İkinci CEO Forum çerçevesinde, geçtiğimiz Mart ayında belirlenen çalışma grupları finans, bilgi ve iletişim teknolojileri, enerji (iki ayrı grup olmak üzere), altyapı ve inşaat, havacılık ve savunma ile Türkiye markası olmak üzere 7 çalışma konusunu masaya yatıracaklar.

Hazırlanan çalışma raporlarını da değerlendirecek olan Forum katılımcıları, belirlenen bu sektörler ile ilgili önümüzdeki döneme ilişkin öngörü ve perspektifler oluşturacak.

''Bu, tüm Avrupa'nın duyması gereken bir mesaj''

Açıklamada görüşlerine yer verilen Suzan Sabancı Dinçer, Avrupa Birliği'nin önemli bir borç krizi yaşamakta olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere ziyaretinin çok önem taşıdığına işaret ederek, şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanı Gül'ün Londra'ya getirdiği mesajı ev sahibi zaten biliyor olabilir. Ama asıl olarak bu, tüm Avrupa'nın duyması gereken bir mesajdır. Türkiye artık başarı vadeden bir ülke değil, başarı vaatleri gerçeğe dönüşen bir ülkedir. İngiltere, ülkemizin hem siyasi alanda işbirliği içinde bulunduğu, hem de çok boyutlu ekonomik bağlarımız olan bir ülke. Aynı zamanda, hem kamu sektörü hem de özel sektörü iki ülke arasındaki büyük sinerjinin sunduğu olanakları fark ediyor. Biz de kurmuş olduğumuz özel sektör diyaloğu ile bu sürece destek vermekteyiz.''

Dinçer açıklamada, Avrupa borç krizi sürecinde geliştirilecek ilişkilerin tüm taraflar açısından büyük önem taşıdığına da dikkati çekerek, ''Euro bölgesinde olsun olmasın, tüm ülkeler artık ekonomik olarak tamamen birbirine bağımlı duruma geldi. Bu nedenle hem AB ülkelerinin, hem de tam üye adayı olarak Türkiye'nin karşı karşıya olduğumuz ortak güçlükleri masaya yatırması ve önceliklerini gözden geçirmesi büyük önem taşıyor. Bu çerçevede İngiltere gibi doğal müttefiklerle olan ilişkilerimizin önümüzdeki dönemde çok daha önemli bir ekonomik ve stratejik rolü olacağını düşünüyorum'' görüşünü ifade etti.

Öte yandan, Suzan Sabancı Dinçer'in Mütevelli Heyeti üyeliğini yürüttüğü Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House, önemli toplantılarından birini 26-27 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirecek.

Dünyanın en saygın düşünce kuruluşları arasında yer alan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 2010 yılı ''Chatham House Ödülü''nü vermiş olan İngiltere merkezli Chatham House'ın, ''Türkiye Projesi'' kapsamında düzenlediği ikinci ''Chatham House Istanbul Roundtable'' toplantısında, gündemdeki küresel gelişmelerle birlikte bölge istikrarı ve uluslararası ilişkiler açısından Türkiye'nin artan önemi değerlendirilecek

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/turk-ingiliz-ceo-forumu-_89790.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!