Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Asgari Ücret Artışı Emek Yoğun Sektörlerin Rekabet Gücünü Doğrudan Etkiler”

KOBİ ağırlıklı üreticilerin ve emeğin yoğun olduğu bir sektör olan seramik sektörünün çatı örgütü Türkiye Seramik Federasyonu asgari ücret artışları ile ilgili açıklamada bulundu.

yapı.com.tr
 “Asgari Ücret Artışı Emek Yoğun Sektörlerin Rekabet Gücünü Doğrudan Etkiler”

Federasyon Başkanı Ahmet Yamaner, "Çalışanlarımızın refahının artması kamu kadar üretici firmaların da ana görevlerinden birisidir, biz çalışanlarımızın daha iyi gelir elde etmelerinden mutluluk duyarız ancak asgari ücrette yapılacak artışın metodu, uluslararası rekabet gücümüz de düşünülerek belirlenmeli, artışı işletmeler ve devlet paylaşarak üstlenmelidir" dedi.

Ahmet Yamaner, şunları söyledi: "Seramik Federasyonu üyeleri toplamda 12 milyar TL'lik iş hacmine ve 1,5 milyar dolarlık ihracat rakamına sahip. Türkiye, seramik sektörünün iki ana kolu olan vitrifiye banyo ürünlerinde Avrupa lideri, yer ve duvar seramikleri alanında ise Avrupa üçüncüsü. Biz, 1 dolarlık girdi ile 20 dolarlık ihracat yapabilen, net katma değer sağlayan bir sektörüz. Dolayısıyla, işçinin eline geçen net asgari ücrete yapılacak artış, asgari ücretle çalışan binlerce kişi adına ve bu kişilere istihdam sağlayan seramik sektörü adına da kuşkusuz önemli bir gelişme ve memnuniyet sebebidir. Ancak, yapılacak artışın ülkemizin ekonomik denge ve dinamikleri gözetilerek, üreticiler üzerine ilave yük getirmeden ve dünya üzerinde dereceye girmiş bu sektörün rekabetçiliğine zarar vermeden gerçekleştirilmesi federasyonumuza üye olan 2 binden fazla firma adına en büyük arzumuzdur."

http://www.yapi.com.tr/haberler/-asgari-ucret-artisi-emek-yogun-sektorlerin-rekabet-gucunu-dogrudan-etkiler_138596.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!