Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ÇED Düzenlemesinde Geri Adım

Maden sahaları için ÇED raporlarının yazılması ve gerekli izinlerin alınmasını üç ay ile sınırlayan madde torbadan çıkarıldı.

yapi.com.tr
 ÇED Düzenlemesinde Geri Adım

Maden sahaları için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarının yazılması ve gerekli izinlerin alınmasını üç ay ile sınırlayan madde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda muhalefetin sert tepkisi ile karşılaşmıştı.

Bugün Reuters'in geçtiği haberde, maden izin başvurularında ilgili kamu kurumlarının üç ay içinde sonuçlandırılmayan görüşünün olumlu olarak kabul edilmesini öngören maddenin önerge ile torba tasarıdan çıkartılacağı bildirildi.

Tasarının söz konusu maddesi, maden kanununa tabi çalışmalarda, ilgili bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından üç ay içinde sonuçlandırılmayan izin başvurularıyla ilgili olumlu karar verilmiş sayılması ve buna göre işlem yapılmasını öngörüyordu.

İlgili görüşler maden üretiminin başlamasından önce çevresel etkilerinin ölçülmesi için kullanılan Çevresel Etki Değerleme raporuna baz oluşturuyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç komisyonun bugünkü oturumunda yaptığı açıklamada "Önerge ile 54. madde tasarıdan çıkarılacak" dedi.

Komisyonda geçen cuma günü de görüşülen ancak oylanmayan söz konusu madde torba tasarının muhalefetten en çok tepki çeken maddelerinin başında geliyor. Muhalefet maddeyi Anayasa'ya aykırı olduğu ve çevre etkisi gözetilmeden maden ruhsatlarının verileceği gerekçeleriyle eleştiriyor.

ETİKETLER: ÇED
http://www.yapi.com.tr/haberler/-ced-duzenlemesinde-geri-adim_161846.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!