Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Güçlendirdikleri Binayı Neden Yıkıyorlar?"

Taksim Atatürk Kültür Merkezi'yle iligili çarpıcı iddialarda bulunan CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Cemal Kimverdi, "Güçlendirdikleri binayı neden yıkıyorlar" diye sordu.

yapi.com.tr
 "Güçlendirdikleri Binayı Neden Yıkıyorlar?"

Gerçekgundem'in haberine göre, hazırladığı yazılı önergesi hakkında bilgi veren ve Mayıs ayı ortalarında AKM'de inceleme yaparak kendisi fotoğraflayan CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Cemal Kimverdi şunları söyledi: "Cumhuriyet döneminin kültürel ve mimari açıdan simgesel yapılarından biri sayılan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) resimlerde de görüleceği üzere 69.478.000.00.TL+KDV bedelle onarım ve güçlendirme inşaatının devam ettiğinin herkes tarafından bilinmesi gerekir. AKM’nin yıkılması düşünüldüğünde bu paranın boşa gideceği umarım göz önüne alınmıştır. Yıllardan beri yıkalım mı? Güçlendirelim mi? Tartışmaları ile beraber; davalar, sponsor aramalar, para bulunamaması ve sonrası para bulunması, projede değişiklik talepleri derken dönemin Kültür Bakanı Sayın Ertuğrul Günay'ın basında yer alan şu sözleri çok düşündürücüydü: “Kaynak ve sponsor arayışlarına girdiğimizde akıl veren çok ama para veren yoktu, “Çevrede rant alanı üretin, o rant alanından kaynak size gelir” gibi parlak fikirler verdiler” Bakan Günay’ın bu sözlerini ve uygulamalarını bir çok alanda görmek mümkün, Taksim Gezi Parkı da bunlardan biri gibi gözüküyor!

“Ben yaptım oldu” dersen, birilerde çıkar “Sen yaptın olmadı” der…

69.478.000.00.TL+KDV bedelle yeni yapı taca firmasına ihalesi yapılan yerin ruhsat tarihi 12-07-2012. Projeye H.Ö.Sabancı Holding 30.000.000.00.TL katkı vererek sponsor olmuş durumda, kalan kısmı olan 39.000.00.00 TL’lik kısmı ise Kültür Bakanlığı tarafından karşılanmakta. Sabancı Holding destek karşılığında büyük salona sabancı konser salonu adının verileceğini bina dışında herhangi bir ibare bulunmayacağını bildirmiş. Aynı zamanda projeye 2012 yılında İstanbul İl Özel İdaresi ciddi bir kaynak ayırmışken (27.000.000.00.TL) bundan neden vazgeçildiğini ve daha önce bir harcama yapılıp yapılmadığını soru önergesi ile sorduk. Şunun herkes tarafından çok iyi bilinmesi gerekir, Kamunun her kuruşu harcanırken ciddi planlama yapılarak harcanmalı. “Ben yaptım oldu” dersen, birilerde çıkar “sen yaptın olmadı” der".

ETİKETLER: AKM
http://www.yapi.com.tr/haberler/-guclendirdikleri-binayi-neden-yikiyorlar_109556.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!