Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı-Yol sen, Zorlu’ya Karayolları Arazisi için Ödeme Yapmamasını Önerdi

Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, Karayolları’nın İstanbul’daki arazisinin özelleştirilmesine karşı açılan davanın hala devam ettiğini anımsatarak, Zorlu Grubu’na ihale bedelini ödememesini önerdi. Tekin, söz konusu arsa için açılan davaların sendika lehine sonuçlandığına işaret etti.

Referans Gazetesi



apı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, Karayolları’nın İstanbul’daki arazisinin özelleştirilmesine karşı açılan davanın hala devam ettiğini anımsatarak, Zorlu Grubu’na ihale bedelini ödememesini önerdi. Tekin, söz konusu arsa için açılan davaların sendika lehine sonuçlandığına işaret etti.

Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin yaptığı açıklamada, Karayolları 17’inci Bölge Müdürlüğü’nün faaliyet yürüttüğü İstanbul Zincirlikuyu’daki arsanın Özelleştirme İdaresi tarafından Zorlu Grubu’na satıldığını hatırlattı. Tekin, satış işleminin yasalara aykırı olduğu iddiasıyla sendikamız tarafından açılan davanın Danıştay 13’üncü Dairesi’nde devam ettiğini vurguladı. Tekin, yürütmenin durdurulmasına ilişkin talebin, Özelleştirme İdaresi’nin savunmasından sonra karar verileceğine işaret etti.

Söz konusu arsanın satışı hakkında Yapı-Yol Sen tarafından daha önce 3 dava açıldığını anımsatan Tekin, bu davaların sendikanın lehine sonuçlandığını vurguladı. “Bu davayı da kazanacağımıza inanıyoruz” diyen Tekin bu nedenle de Zorlu Grubu’na Karayolları Arazisi’nin parasını yatırmasını tavsiye etmediğini bildirdi. Tekin açıklamasına şöyle devam etti:

“Özelleştirme idaresi başta olmak üzere satışın herhangi bir aşamasında görev üstlenmiş olanlara da buradan sesleniyoruz. Zorlu grubu bu arsa üzerinde herhangi bir faaliyette bulunup, daha sonra yargı kararı çerçevesinde arsa elinden alındığında, yaptığı masrafları kamudan almaya kalkıştığında, bu paranın kanuna aykırı olarak satış yapan kamudaki yöneticilerden tahsili için her türlü çabayı göstereceğiz. Kamunun daha fazla zarara uğramaması, hukuki sürecin içinden çıkılmaz hale gelmemesi için de yargının bu konuda bir an önce karar vermesini bekliyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/-yapi-yol-sen-zorluya-karayollari-arazisi-icin-odeme-yapmamasini-onerdi_54430.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!