Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

1 Litre Bitkisel Atık Yağ 1 Milyon Litre Suyu Kirletiyor!

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde belediye, çevre kirliliğine yol açan, evlerdeki kullanılmış bitkisel atık yağların toplanması için kampanya başlattı. Kampanya kapsamında 5 litre atık yağ getirene 1 litre ayçiçek yağı hediye edilecek.

yapi.com.tr
1 Litre Bitkisel Atık Yağ 1 Milyon Litre Suyu Kirletiyor!

Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, ilçedeki restoran, yemek fabrikası, yemekhane gibi işletmelerde açığa çıkan bitkisel atık yağların 2007'den bu yana belediye tarafından toplanıp geri dönüşüm tesisine gönderildiğini söyledi. Şimdiye kadar 70 ton atık yağın geri dönüşümünün sağlandığını belirten Başkan Posbıyık, aynı uygulamayı konutlarda yapmak için kampanya başlattıklarını kaydetti. Belediye temizlik işleri müdürlüğü ve biyodizel firması işbirliğinde yürütülecek kampanya hakkında bilgi veren Başkan Posbıyık, şöyle konuştu:

"Kullanılmış bitkisel atık yağlar, evsel atık su kirliliğinin yüzde 25'ini oluşturuyor. Bulunduğu ortamı kirleten, canlılara zarar veren atık yağlar, lavaboya döküldüğünde de kanal borusu yüzeyine yapışıp kanal kesitinin zamanla daralıp tıkanmasına neden oluyor. Amacımız, işyerlerimizin yanı sıra konutlarımızda üretilen atık yağların da kanalizasyona ya da çöpümüzün içine karışarak çevre kirliliğine ve tehlikelere neden olmasını engellemek. Bu yağların geri dönüşümünü (biyodizel üretimi) sağlamaktır. Konutlarımızda oluşan bitkisel atık yağların toplanması için biyodizel firması ile başlattığımız kampanyada belediyemize5 litreatık yağ getirene1 litreayçiçeği yağı hediye edeceğiz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/1-litre-bitkisel-atik-yag-1-milyon-litre-suyu-kirletiyor_104865.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!