Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

10 Yıl Önce Burası Sular Altındaydı...

Marmara Depremi'nde sular altında kalan Kavaklı Sahili ve Değirmendere yeniden dirildi. Kavaklı Sahili marinaya çevrildi. Değirmende Sahili ise Sanat Sokağı ve restoranlarıyla, eski acılara inat tam bir eğlence mekanı oldu.

Sabah Gazetesi
10 Yıl Önce Burası Sular Altındaydı...

Marmara Depremi'nde sular altında kalan Kavaklı Sahili ve Değirmendere yeniden dirildi. Kavaklı Sahili marinaya çevrildi. Değirmende Sahili ise Sanat Sokağı ve restoranlarıyla, eski acılara inat tam bir eğlence mekanı oldu.

Elektrik direği suda

Sahilde balık tutan Burhan Şamdancı ve Mehmet Pektaş, "Bir zamanlar burada binalar, lokantalar vardı. Hepsi suyun altına gömüldü. Ancak aradan geçen 10 yılda, şehir de biz de değiştik. Şimdi yeni marinaya balık tutmaya geliyoruz. Buradaki değişim yeniden dirilmeyi gösteriyor" diyor. Tamamen değişen Kavaklı Sahili'nde depremi hatırlatan tek şey ise "Deprem Anıtı" oluyor. Anıtın üzerinde "17 Ağustos 1999 depremi şehitlerinin anısına yapılmıştır. Umutmayacağız'' yazıyor.

Denizin yuttuğu yerler

Depremin en acı görüntülerine sahne olan ve sular altında kalan Değirmendere'de de yaşam yeniden dirilmiş. Sahil, yepyeni bir görüntüye kavuşurken, geçmişin acı izleri tamamen yok olmuş. Parklar, çay bahçeleri ve lokantalarla hayat yeniden canlanırken, Sanat Sokağı da en popüler mekanlar arasında yerini almış. Sanat Sokağı'nda gece kurulan stantlarda el emeği göz nuru takılar satılıyor. Değirmendere halkının akın ettiği sokak, her an bir festivale ev sahipliği yapıyormuş gibi.

'Bu cadde depremde yoktu'

Burada közlenmiş mısır satan 65 yaşındaki Hasan Özdemir, "Depremde ailemden kimse ölmedi. Ama ya dostlar, arkadaşlar, çekilen acılar... Her taraf yıkıldı. Ah yavrum bu cadde, depremde yoktu. Buraları deniz yutmuştu. Acılarımızı da. Dirildik ama bir de bizim yüreğimize sorun" diyor.

BM'ye bağlı 4'üncü büyük ekibiz

Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM) Başkanı Necmi Kocaman, Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı 4 arama kurtarma ekibinden biri olduklarını söylüyor. 17 Ağustos'ta yaşadıklarını büyük bir acıyla anan Kocaman, "1999 depremine hazırlıksız yakalandık. Kendi imkanlarımızla enkazlara indik. Yurtdışından gelen İsrail, Yunan ekipleri başta olmak üzere 21 ekiple birbirimeze kol kanat gererek, tek yürek olarak çalıştık. Bu sene bu 21 ekip ülkemize geliyor. 17 Ağustos'un yıldönümünde onlara teşekkür plaketi vereceğiz" diyor. Depremden sonra GESOTİM'i kurduklarını ve eğitim çalışmalarını hızlandırdıklarını anlatan Kocaman, ''Şimdi Gölcük'te 396 ekip var. Çalışmalarımız sayesinde BM'ye bağlı 4'üncü büyük arama-kurtarma ekibi olduk. İran ve Pakistan depremlerinde bölgede yardıma koştuk" diye konuşuyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/10-yil-once-burasi-sular-altindaydi-_71387.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!