Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

10 Yıldır Tamamlanamayan Tünel Meclis Gündeminde

Karadeniz ile Akdeniz’i Sivas üzerinden bağlayacak olan, yapımına 2013’te başlanan Geminbeli Tüneli'nin akıbeti Meclis gündemine getirildi.

yapi.com.tr
10 Yıldır Tamamlanamayan Tünel Meclis Gündeminde (Fotoğraf: AA)

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Geminbeli Tüneli'nin akıbetini Meclis gündemine getirdi ve “Bakanlar gitti, seneler bitti ama Geminbeli Tüneli bitmedi.” dedi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; Bakan Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde tünelin yapımına 10 yıl önce başlandığını kaydeden Karasu, Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz'e bağlayacak tüneldeki çalışmaların ne durumda olduğunu sordu.

9 Nisan 2016 tarihinde Binali Yıldırım'ın Sivas'ı ziyaretinde açılış tarihi verdiğini belirten Karasu, “Yıldırım o tarihte de tünelin 2018 yılı içerisinde tamamlanacağını beyan etmişti. Benim 6 Ağustos 2019 tarihinde vermiş olduğum soru önergeme, o dönemin bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından verilen yanıtta da işin resmi bitim tarihi olarak 2021 yılı sonu gösterildi. Bu tarihlerin üzerinden yıllar geçti, bakanlar gitti, seneler bitti ama Geminbeli Tüneli bitmedi. Verilen sözler yerine getirilemedi.” dedi.

Karasu, Sivas ve ilçelerinin kamu yatırımlarının bitirilmesini dört gözle beklediğini, gecikmeye artık tahammüllerinin olmadığını söyledi ve Bakan Uraloğlu'na şu soruları yöneltti:

– Geminbeli Tüneli'nin üzerinden yıllar geçmesine karşın bitirilmemesinin gerekçesi nedir? Ne zaman açılması planlanmaktadır? Tünelin ödenek yetersizliği ile yapımının aksadığı iddiası doğru mudur? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde bu proje için aktarılan ödenek nedir?

– Tünelin belirtilen tarihte açılamayacak olmasına karşın, tarih de belirterek açacağını ifade eden ilgili kişi ya da kişiler hakkında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu iddiasıyla herhangi bir idari işlem yapılmış mıdır? Yapılmış ise yapılan işlem ve sonuçları nelerdir? Yapılmamış ise gerekçesi nedir?

– Gecikme yüklenici firmalardan kaynaklı ise gecikme için firmalara yönelik yasal süreç işletilmiş midir? Yüklenici firmalardan kaynaklı sorunlar için firmalara bakanlığınızca hangi yaptırımlar uygulanmaktadır?

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/10-yildir-tamamlanamayan-tunel-meclis-gundeminde_200025.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!