Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hopa’da Aynı Tünelde Yine Heyelan Oldu

Her yıl defalarca heyelan gerçekleşmesine rağmen, bir türlü önlem alınmayan Artvin-Hopa Karadeniz Sahil Yolu’nda yine heyelan meydana geldi; kaya ve toprak parçaları karayolunu ulaşıma kapattı.

yapi.com.tr
Hopa’da Aynı Tünelde Yine Heyelan Oldu

2019 yılının Mart ayında Esenkıyı mevkiinde Kopmuş Tüneli'nin iç kısmında heyelan nedeniyle göçük yaşanmış, tünel tamamen kapanmıştı. 7 ay önce ise Artvin'in Hopa ve Kemalpaşa ilçeleri arasında uluslararası karayolunda heyelan meydana gelmiş ve bir kişi hayatını kaybetmişti.

Sözcü’den Elif Çavuş’un haberine göre; aynı noktada 3 ay sonra bir heyelan daha yaşanmıştı. Her yıl defalarca heyelan olayının yaşandığı, insanların ölümle burun buruna geldiği, ancak bir türlü önlem alınmayan Hopa-Artvin yolu üzerinde 9 Şubat Perşembe günü sabahın erken saatlerinde bir heyelan daha yaşandı.

Esenkıyı mevkiindeki Kopmuş Tüneli üzerinde meydana gelen heyelanda tünelin üzerinden kopan kaya ve toprak kütleleri karayolunu üzerine düştü, yol ulaşıma tamamen kapandı. Heyelanın yaşandığı dakikalarda karayolu üzerinde bulunan vatandaş, saniye farkıyla faciayı atlattıkları anı kaydetti. İhbar üzerine bölgeye giden Karayolları ekipleri, ters yönden karşılıklı trafik akışını sağlarken, yolun trafiğe açılması için çalışma başlattı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hopada-ayni-tunelde-yine-heyelan-oldu_194508.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!