Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

100 Eski Binayı Topladı, 75 Katlı Kuleyi Seyrantepe'ye Dikecek

Galatasaray'ın stad projesi ve Ağaoğlu'nun yapacağı rezidans kulesi ile gündemden düşmeyen İstanbul Seyrantepe'ye bir kule de Taşyapı dikecek.75, 60 ve 50 katlı 3 blok görünümünde tek binadan meydana gelen projenin en yüksek noktası 255 metre olacak. "Rusya'nın en büyük inşaat şirketi ile ortak olduk ama adını şimdi açıklamam" diyen Taşyapı'nın

Sabah Gazetesi



/P>

'Mülk zenginiyim çok nakitim yok'

 * Sektörün durgun gidişi sizi hiç etkilemedi mi?

Etkiledi tabii. Bu yılki satışımız 100 milyon dolar henüz. Ama biz üst gelir grubuna yönelik çalışıyoruz. Lüks konut yapıyoruz. Yavaş da olsa satılır. İhtiyacı olan kişiye ev satıyoruz. Lüks konut da ihtiyaç. Bu hepimizin hakkı. Lüks de hakkımız. İyi yemek, iyi giyinmek de... Ama çalışmaya da mecburuz. Çalışıp kavuşacağız bunlara.

* Yatırımlarınızın ne kadarı özkaynak?

Bu oran yüzde 20'yi geçmez. Finansman modelleri kullanıyoruz. Ortaklarımız var. Ben zengin değilim demiyorum ama daha çok mülk zenginiyim, arsam ve gayrimenkulüm var. Nakitim çok yok.

600 milyon dolara Dubai'de 2 bin konutluk proje yapacak

* Yurtdışındaki ilk yatırımınız nerede olacak?

Dubai'de Taşyapı şubesi açtık. Burada 2 bin konutluk proje hedefimiz var. Satın aldığımız arsalar da var. Birinde 120 bin metrekarelik inşaat yapacağız. Yine tek bina şeklinde görünecek ama çatal gibi iki kola ayrılacak. 50 kata kadar çıkacağız. Yüzde 40'ı ofis, geri kalanı rezidans olacak bu proje, şu an ruhsat bekliyor. Metrekaresini 10 bin-15 bin dolardan satacağız. Yine ikinci bir proje daha eklenecek ve bunlar 2009'da başlayacak gibi görünüyor. İkinci proje de eklendiğinde 600 milyon dolarlık yatırım yapmış olacağız ve 2 milyar dolarlık satış geliri bekliyoruz.

* Peki, Bomonti'deki proje ne zaman başlıyor? Detaylar neler?

Orada 3 arsa var. Birinde hissemizi kat karşılığı Sinpaş'a verdik. Diğer arsalardan birinde 40 katlı rezidans bloğu ve alışveriş merkezi inşa edeceğiz. 12 dönümlük arsada TAGO Mimarlık'ın projesini yapacağız. Metrekare fiyatı 6 bin-10 bin dolar arası değişecek. 200 milyon dolarlık bir yatırım ve bu yıl başlar.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/100-eski-binayi-topladi-75-katli-kuleyi-seyrantepeye-dikecek_63429.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!