Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

113 Asırlık Yapıdan 26'sı Yok Oldu Gitti

Birinci derecede arkeolojik ve kentsel SİT kapsamında bulunan Milas'ta tarihi binalar birer birer yok oluyor. Koruma altında alınan 113 binada

Yeni Asır
113 Asırlık Yapıdan 26'sı Yok Oldu Gitti

b>Birinci derecede arkeolojik ve kentsel SİT kapsamında bulunan Milas'ta tarihi binalar birer birer yok oluyor.
Koruma altında alınan 113 binadan 26'sı çeşitli nedenlerle yıkılarak yokoldu. Diğer binaların durumları da pek iyi değil. Restore edilmediği taktirde bu evlerin geleceğinin de diğerlerinden farklı olmayacağı belirtiliyor.
Arkeolojik ve kentsel SİT kapsamında bulunan tarihi binaların şehirlerin gelişmesinin önünde çok büyük bir engel olduğunu belirten Milas Müzesi Müdür Vekili Nuray Damlacık, bu sorunun ancak devlet tarafından çözümlenebileceğini belirtti.

Ağır cezada yargılandı
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından SİT kapsamına alınan asırlık konakların yanı sıra Çöllühan, Ulu Cami, Kurşunlu Cami gibi çok değerli tarihi eserler bulunduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, sadece Çöllühan'ı restore ettirebilmek için 13 yıldır belediyenin çaba harcadığını ancak bürokratik engellerin aşılamadığını belirtti.
Milas'ın sembolü olan Gümüşkesen anıtının çevre düzenlemesini yaptırdığı için dönemin belediye başkanı Erdal Çerçi'nin Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığını ve davanın başkanın ölümünden sonra düştüğünü belirten eski belediye meclis üyesi Özçelik Aral, "Koruma mevzuatı kent yöneticilerinin elini kolunu bağlıyor" dedi.
Milas'ın Ören Beldesi Belediye Başkanı Kazım Turan da arkeolojik SİT kapsamında bulunan kasabanın büyük sorunlar yaşadığını, yeni bina yapılamadığı için gençlerin evlenme konusunda zorluk yaşadığını söyledi.


http://www.yapi.com.tr/haberler/113-asirlik-yapidan-26si-yok-oldu-gitti_3759.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!