Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

115 Metrelik Otel İnşaatına Durdurma!

Samsun Mimarlar Odası, inşaatı süren Sheraton Oteli'nin 'Sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği' gerekçesi ile Samsun 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

yapi.com.tr
115 Metrelik Otel İnşaatına Durdurma!

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Samsun İlkadım İlçesi Fener Plajı yanında, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Müdürlüğü'nün kullandığı kamuya ait araziye 2012 yılında Sheraton Oteli'nin inşaatına başlandı.

O bina için karar çıktı!

İlk önce 160 metre yükseklikte olan otel binası inşaatı daha sonra 115 metreye düşürüldü. TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi, otel projesinin imar mevzuatına aykırılık içerdiği belirtilerek Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gerekçeli görüş sundu.

Sonuç alamayan Mimarlar Odası Samsun Şubesi yürütmeyi durdurma istemiyle Samsun 1'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme geçen 5 Eylül'de inşaatla ilgili olarak 'Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği' gerekçesi ile yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bölge mahkemesi de onadı

Ekim ayında da Bölge İdare Mahkemesi de kararı onadı. TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı Selami Özçelik, bina yüksekliğinin 115 metre karşısında kalan ve yerleşmenin bulunuduğu tepenin rakımının ise 70-80 metre olduğunu söyledi. Özçelik, şöyle devam etti: "Bu yapı kesinlikle Samsun'un kent siluetine zarar veriyor.

Bu bina Samsun'un neresinden bakarsanız bakın görünüyor. Her taraftan baktığınızda da denizin içinde görünüyor. Samsun'un eski yerleşim yeri olan Amisos Tepesi'nin de bulunduğu bir bölgeye bu yükseklikteki bir binanın yapılması kesinlikle yanlış. Samsun'un siluetini tamamen bozuyor. Nasıl İstanbul'da Sultanahmet Camii'nin siluetini bozulduğunda hassasiyet gösteriliyor bu bina da samsun'un siluetini kesinlikle bozuyor. Bu nasıl görülemiyor anlamak mümkün değil."

http://www.yapi.com.tr/haberler/115-metrelik-otel-insaatina-durdurma_115342.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!