Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

13. Türkçe Konuşan Girişimciler Grubu 24.Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara'daydı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programı, 17-27 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Program kapsamında bölgenin en büyük ticaret platformlarından 24.Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara'yı ziyaret eden girişimciler, Türkiye yapı

yapi.com.tr
13. Türkçe Konuşan Girişimciler Grubu 24.Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara'daydı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programı, 17-27 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Program kapsamında bölgenin en büyük ticaret platformlarından 24.Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara'yı ziyaret eden girişimciler, Türkiye yapı sektöründeki en son teknoloji, ürün ve hizmetler hakkında bilgi sahibi oldular.

www.yapi.com.tr'ye programın detayları hakkında bilgi veren Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Sorumlusu Birsen Karaloğlu, 2005 Mayıs’ından bu yana sürdürülen söz konusu girişimden bugüne kadar 450 civarında iş insanının faydalandığını bildirdi. Programın öncelikli amacının kendini Türkçe olarak ifade edebilen girişimcileri bir araya getirmek olduğunun altını çizen Karaloğlu, program kapsamında 24 ülke ve 4 özerk bölgeden çeşitli yaş gruplarından, sektörlerden ve farklı ölçekli firmalardan iş insanlarının Türkiye'nin kültürel ve ekonomik potansiyellerini daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını aktardı. Karaloğlu, programın uçak bileti, konaklama, yurtiçi ulaşım, toplantı organizasyonu gibi bütün girdilerinin sponsoru olan TOBB tarafından karşılandığını ifade ederek, şöyle konuştu:



"Ortalama iki hafta süren program çerçevesinde, sektör ayrımı yapılmaksızın açık olan bütün fuarlar ziyaret ediliyor. Fuar ziyaretlerinin, Türkiye’nin hem sanayisinin hem de ticaretinin boyutlarını göstermesi açısından büyük önemi var. Programımızı, öncelikle büyük fuarların tarihlerini dikkate alarak yapıyoruz; Ankara Yapı Fuarı da tarihi belirlememiz konusunda belirleyici oldu. Çünkü program katılımcıları, genellikle yapı malzemeleri ve teknolojilerine ilgi duyan kişilerden oluşuyor".

Dr. Osman Sirkeci / Almanya – Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu (TİDAF) Başkan Vekili

Avrupa Türk İşadamları Dernekleri Federasyonu, 14 Avrupa ülkesinden üyeleri bir araya getiren bir çatı örgütü. Almanya’dan üye olan derneklerimiz, inşaat, otomotiv başta olmak üzere 24 ayrı sektörde faaliyet yürütüyorlar. Yaklaşık 5000 girişimciyi temsil ediyoruz; ama misyon olarak Avrupa’da yerleşik yaklaşık 200 bine yakın Türkiyeli göçmen girişimcinin temsilcisi olduğumuzu söyleyebiliriz. Almanya – Türkiye arasında inşaat sektörü anlamında önemli bir ticari hacim var. Gerek Türk ve gerekse Alman girişimciler, her geçen yıl bu potansiyeli daha iyi değerlendiriyorlar. Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olarak, Türkiye’deki üretim potansiyelini, gücünü ve Avrupa’daki talebi birleştirmek ve bu konudaki ticari ve kültürel alışverişi güçlendirmek amacıyla 13. Türkçe Konuşan İşadamları grubu olarak 24.Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara'dayız. 

Kriz ortamı, Almanya’da özellikle yapı sektöründe belli bir durgunluğa neden oldu. Hatta son 4 – 5 yıldır kimi büyük firmalarda beklenmeyen ve iflasa doğru giden bir süreci başlattı. Bu da Türkiyeli yapı sektörü oyuncularını negatif etkiliyor. Ama buna rağmen Türkiyeli girişimcilerin yeni teknolojileri yakından izlemesi, yeniliklere uyumu, Avrupa’daki şansımızı artırıyor.

TOBB’un öncülüğünde yapılan bunun gibi girişimler, iki devletin ihracata yönelik küresel projeksiyonları ve vizyonları, elbette olumlu adımların atılmasına vesile oluyor. Biliyorsunuz Almanya’ya göçün 50’inci yılını yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde eski Şansölye Schröder’in de katılımcı olacağı 100 kişilik önemli bir grup Türkiye’yi ziyaret edecek. Bu anlamda hem ekonomik, hem de politik gelişmelerin bir ivme kazanacağı söylenebilir.

Hasan Hasan / Yunanistan, Batı Trakya – Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi Genel Başkan Yardımcısı; Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği

Türkiye – Yunanistan arasındaki tarihsel sürece baktığımızda, yıllardan beri sıcak bir ilişki olmadığını görüyoruz. Ancak son yıllarda iki ülke de dostluk yolunda güzel adımlar attılar. Bu gelişmelerin, hem Yunanistan, hem Türkiye, hem de Batı Trakya azınlığı için güzel sonuçları olacağına inanıyorum. Ticari olarak, son yıllarda raflarda yerini almaya başlayan Türk malı ürünlere kadar ciddi bir hacimden bahsetmek zor. Her kriz ortamı, bazı fırsatları da beraberinde getiriyor. Geziye katılmamızın en büyük amacı, bizim de bu fırsatlardan bazılarını yakalamamız ve bölgemize bir katkımızın olması.



İlker Polat / Güney Almanya – Türk İşverenler Derneği

Özellikle yapı sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin ilgi alanlarını buraya taşıyabilmek, buradaki bilgileri de onlara aktarabilmek için buradayım. Bölgemizde, anahtar teslim inşaat projeleri gerçekleştiren ciddi firmalarımız var. Bu anlamda, her türlü yapı malzemesiyle ilgilendiklerini söyleyebiliriz. Öncelikli hedefimiz, orada bir kamuoyu yaratmak ve onların da ileride bu etkinliklerde yer almalarını sağlamak.



Hameed Saidi / Afganistan, Kabil

Prefabrik bina, çelik konstrüksiyon ve konteyner imalatı fabrikam var. Türkiye’de gerçekleştirilen fuarların detaylarını internet üzerinden takip ediyorum. Geldiğim için mutluyum, çünkü malzeme tedarik edebileceğim birçok firmayla tanıştım. Türk girişimcilerin Asya pazarına girmelerinin önünü açacak bu tür organizasyonların artmasının çok faydalı olacağına inanıyorum. Afganistan’a farklı ülkelerden gelen malzemelerin hem kalitesi düşük, hem de pahalıya mal oluyor. Türkiye’den Afganistan’a gidecek malların nakliyesi, Avrupa’dan gelen malların nakliyesinden daha pahalı olmayacaktır. Bu fuarlarda, aslında Avrupa menşeili pek çok malzemenin de Türkiye’de üretildiğini gördük. Markalar yabancı, fakat fabrikalar hep Türkiye’de. Biz, bu malların, araya ikinci, üçüncü kişiler girmeden direkt Afganistan pazarına girmesini istiyoruz.

Turhan Şemsi / Romanya – Romanya Demokrat Türk Birliği Bükreş Başkanı

Osmanlılarla birlikte Romanya’ya yerleşen Türklerin torunlarından biriyim. Burada bulunmaktan da son derece mutluyum. Çeşitli ikili görüşmeler yapmak için buradayız. Kendi firmam, anahtar teslimi mühendislik ve danışmanlık hizmetleri veriyor. Endüstriyel yapılar, özellikle ekmek fabrikaları üzerine yoğunlaşıyoruz; yol inşaatı konusunda da çalışmalarımız var. Türkiye’den gelen birçok ciddi firma ve iş insanı Romanya’da zaten iş yapıyor. Bu firmalarla da işbirliği içindeyiz.

Türkçe Konuşan Girişimciler Programı

Altı yıl önce bir öneriyle başlayan ve beş Balkan ülkesiyle Irak’ı kapsayan program, 4. gruptan itibaren Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya’ya da açıldı; Moldova’dan Ukrayna’ya, Rusya’dan Tataristan’a, İran ve Afganistan dahil geniş bir coğrafyaya yayıldı. 8. gruptan itibaren ise, tüm bu gelişmekte olan ülkelerdeki gelişmekte olan sektörleri Avrupa Birliği’yle buluşturmak için Almanya’ya ek bir kontenjan ayrıldı. Almanya, her grupta dört kişiyle temsil ediliyor ve programı Batı’ya bağlayan köprü görevi görmesi bekleniyor. Programın, önümüzdeki dönemlerde diğer Avrupa ülkelerini de kapsaması hedefleniyor.

Program Sorumlusu Birsen Karaloğlu'nun verdiği bilgilere göre Grup, fuar ziyaretleri dışında bulundukları illerin ticaret ve sanayi odalarıyla da görüşüyor. Ayrıca sektörel bazda ikili iş görüşmeleri de yapılıyor. Her grup mutlaka Ankara ve İstanbul’u, bunun yanında da bir ya da iki Anadolu şehrini de ziyaret ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/13-turkce-konusan-girisimciler-grubu-24-yapi-fuari---turkeybuild-ankaradaydi_89302.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!