Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

1400 Yıllık Yeraltı Şehri Gün Yüzüne Çıkıyor

Nevşehir’de geçtiğimiz yıl TOKİ’nin kentsel dönüşüm projesi sırasında tesadüfen ortaya çıkan devasa yeraltı şehri havadan görüntülendi.

yapi.com.tr
1400 Yıllık Yeraltı Şehri Gün Yüzüne Çıkıyor

DHA'nın haberine göre, Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen “Nevşehir Kalesi Etrafı Kentsel Yenileme Projesi” uygulaması sırasında ortaya çıkartılan yeraltı şehrinde tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor. Şehrin tarihine yönelik kesin bilgi bulunmamakla birlikte, geçtiğimiz yıl konuyla ilgili açıklama yapan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yapıların 5000 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip olduğunu açıklamıştı. Ancak yeni bilgiler ışığında şehrin günümüzden bin 400 yıl öncesine uzandığı tahmin ediliyor.

Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir bölümü 2018 yılı sonlarında turizme kazandırılması planlanan merkezin Kapadokya turizmine ciddi bir ivme kazandırması bekleniyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen “Nevşehir Kalesi Etrafı Kentsel Yenileme Projesi” uygulaması sırasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde başlatılan temizleme çalışmalarında bugüne kadar Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda dini, askeri ve sivil mimarlık değerlerinin ortaya çıkartıldığını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/1400-yillik-yeralti-sehri-gun-yuzune-cikiyor_144046.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!