Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

150 Bin Euro'ya Mutfak Alır mısınız?

300 milyon dolarlık mutfak pazarında rekabet artıyor. Pazarda 2 dolara mutfak satan da yer buluyor, Avusturyalı Ewe Küchen gibi 150 bin dolara vara

Sabah
150 Bin Euro'ya Mutfak Alır mısınız?

b>300 milyon dolarlık mutfak pazarında rekabet artıyor. Pazarda 2 dolara mutfak satan da yer buluyor, Avusturyalı Ewe Küchen gibi 150 bin dolara varan fiyatlarla mutfak satan da....

Türkiye'de konut sahipliği arttıkça marangozların elinde olan mutfak pazarı da, profesyonel şirketlerin istilasına uğradı. Gerçi hala pazarın yüzde 65'i atölyelerin elinde. Ama profesyonel şirketlerin payı da her geçen gün artıyor. Arçelik, Veneta Cucine, Scavolini, Febal, Alno gibi ithal ürün satan markaların pazar payı yüzde 10'a yaklaştı.
Lineadekor, Vitra-İntema, Kelebek, Tepe, Domsan, Mopa ve Demsaş gibi yerli firmaların payı ise yüzde 25'i buldu. Asgari 2 bin doları gözden çıkaran tüketici, soluğu bir mutfak showroomunda alıyor. Pazardaki ithalatçı şirketlere bir yenisi daha eklendi. Avsturyalı ünlü mutfak şirketi Ewe Küchen... Akfel Group tarafından Türk pazarına giren Ewe'nin özel tasarım mutfaklarının fiyatı 15 bin Euro'dan başlayıp 100-150 bin Euro'ya çıkabiliyor. "Bu fiyata kim mutfak alır?" sorumuza, Ewe Küchen Proje Satış Müdürü Ersin Öktem, şu cevabı veriyor: "Pazarda lüks segmentte haketmediği paralara ürün satanlar var. Bizim hedefimiz gerçekten lüks ürün satın almak isteyenlerin ihtiyacını karşılamak. Üstelik hükümet konut projelerini orta sınıfa yönlendirmeye çalışıyor ama lüks projeler de devam ediyor. 2005 yılı için anlaştığımız projeler var. Proje bazlı çalıştığımızda 2 bin Euro'ya da mutfaklarımız var. Hedefimiz 2005 yılı için 200-250 mutfak satmak."

ÇOK ÖZEL TASARIM
Peki bu mutfakları bu kadar yüksek fiyata sattıran özellik ne? Öktem, Ewe mutfakların en büyük özelliğinin dünyanın en ünlü mimarlık bürolarından olan Coop Himmelblau tarafından tasarlanması olduğunu vurguluyor. Münih'teki BMW Merkezi, Mexico'daki JVC Urban binası gibi dünyaca ünlü tasarımlara imza atan şirketin, 1973'ten beri Ewe'nin tasarımlarını yaptığını kaydeden Öktem, mutfakların özelliklerini de şöyle sıralıyor:

TAŞ FIRINI BİLE VAR
"Ewe Diction olarak tasarlanan özel mutfaklarımızda komple alüminyum ve kulpsuz dolap sistemi kullanıldı. Dolaplar uzaktan kumanda ile açılıp kapanabiliyor. Buzdolabı, fırın ve ocak gibi eşyalar dünyanın en iyisi Gaggenau'dan. Dolapların duvar bölümleri camla kaplanıyor, ahşap bölümler ise tek parça ağaçtan yapılmış. Fırınlar yemeklerin besin değerini kaybetmeden pişmesini sağlayan özel buharlı sisteme ve kendi kendini temizleme özelliğine sahip. İçinde ekmek ve pizza yapacağınız taş fırın bölümü var. Dünyanın en kuvvetli davlumbazları kullanılmış ve pişen yemeğin kokusun asla dışarıya vermeyen özel bir perdeleme sistemi uygulanmış. Üstelik programlandığında siz evde yokken evi havalandıracak sistemle donatılmış. Böyle düşünüldüğünde, verilen ücretin çok olmadığı sonucuna varırsınız.

http://www.yapi.com.tr/haberler/150-bin-euroya-mutfak-alir-misiniz_10381.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!