Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“1700 Sayılı Karar, Sarayı Kurtarma Hamlesidir”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, tarihi sitler koruma ve kullanma koşulların yeniden belirleyen 1700 Sayılı Karar’ı, Sarayı kurtarma hamlesi olarak nitelendirdi.

yapi.com.tr
“1700 Sayılı Karar, Sarayı Kurtarma Hamlesidir”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür Varlıkları Koruma Yüksek Kurulu İlke Kararı ile tarihi sitler, koruma ve kullanma koşullarının yeniden belirlendiğini bildirdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda Kaçak Saray defalarca kez kaçak durumuna düşmüştü. Son olarak tarihi alanlarda kamu binası yapılabilmesinin önünü açan 271 sayılı ilke kararı iptal edilmişti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür Varlıkları Koruma Yüksek Kurulu ilke kararı ile 271 sayılı ilke kararının iptal edildiğini, yerine getirilen 1700 sayılı karar ile hukuk cambazlığı yapıldığını bildirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “1700 sayılı karara göre tarihi alanlarda resmi yapı yapımı için bölge kurulları karar verecek. Bu karar Kaçak Saray’ı yasallaştırma hamlesidir, Kaçak Saray kamu vicdanında meşru değildir. Kaçak Saray’ı duble kaçak yapan 271 sayılı ilke kararı Danıştay tarafından iptal edilince, saraya kılıf için 271 sayılı ilke kararı iptal edildi ve yerine 1700 sayılı karar geldi. Ne yaparlarsa yapsınlar mücadeleyi bırakmayacağız. Atatürk Orman Çiftliği’nden vazgeçmeyeceğiz. Saray kaçak, kral çıplaktır, yeni bir yargı süreci başlatıyoruz. Atatürk’ün halkına şartlı bağışla emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği’nden vazgeçmiyoruz.” diyerek tepki gösterdi.

Candan, sözlerine şöyle devam etti: “271 Sayılı İlke Kararı’nın iptali ile Atatürk Orman Çiftliği alanlarında, Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyetine hukuka aykırı şekilde yapılan Kaçak Saray’ın katmerli kaçak haline geldiği ortaya konulmuştu. Yargı tarafından alınan Kaçak Saray’ın hukuka aykırı olduğu bir kez daha gözler önüne serilmişti. Şimdi hukuku arkadan dolanmak için yeni karar getirdiler.  Mimarlar Odası olarak bu ilke kararına da dava açacağız. Atatürk Orman Çiftliği alanları Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyetine uygun hale getirilmelidir ve Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü’ne taşınmalı. AOÇ’nin bağrından başta Kaçak Saray olmak üzere tüm hançerler çıkarılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/1700-sayili-karar-sarayi-kurtarma-hamlesidir_184747.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!