Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

181 Soruyu Cevaplayın Doğru Evin Sahibi Olun

Son dönemde kredi faizlerinin düşmesi ve vadelerin uzamasıyla hareketlenen konut sektöründe, bir çok kişi ev sahibi olma heyecanıyla hata yapabiliyor. Konut gibi, bir ailenin veya kişinin en önemli ve buna karşın en pahalı tercihi sırasında Yapı-Endüstri Merkezi 181 sorudan oluşan kapsamlı bir yol haritası hazırladı.

Hürriyet-Emlak
181 Soruyu Cevaplayın Doğru Evin Sahibi Olun

br/>





















Son dönemde kredi faizlerinin düşmesi ve vadelerin uzamasıyla hareketlenen konut sektöründe, bir çok kişi ev sahibi olma heyecanıyla hata yapabiliyor. Konut gibi, bir ailenin veya kişinin en önemli ve buna karşın en pahalı tercihi sırasında Yapı-Endüstri Merkezi 181 sorudan oluşan kapsamlı bir yol haritası hazırladı. Bugüne kadar tüm gayrimenkul ve ekonomi yayınlarında çıkan önerilerin çok daha derli toplu ve ayrıştırılmış hale getirildiği çalışma, heyecanla ev sahibi olmak isteyenler için tam bir yol haritası olabilecek içeriğe sahip.

Ev sahibi olmanın en fazla heyecan verdiği dönemlerden birini yaşıyoruz. Bu heyecan, konut fiyatlarının sert bir çıkış yapmasına da yol aldı. Fakat bu heyecanın halen sürdüğü ve geniş bir kesimin nitelikli konutta yaşamak istediği de bir gerçek. Bankaların 25 yıla varan vade imkanları, kredi kullanma konusunda sağlanan esnek seçenekler sonucu üst gelir gruplarından orta gelir gruplarına doğru yayılan bir konut heyecanı gözleniyor.

Heyecanlı olunduğu zaman insan hata da yapabiliyor. Konut gibi, bir ailenin veya kişinin en önemli buna karşın en pahalı tercihi sırasında Yapı-Endüstri Merkezi şirketi bir yol haritası hazırladı. Bugüne kadar tüm gayrimenkul ve ekonomi yayınlarında çıkan önerilerin çok daha derli toplu ve ayrıştırılmış hale getirildiği çalışma, heyecanla ev sahibi olmak isteyenler için tam bir yol haritası olabilecek içeriğe sahip.

Apartmanları Kapsıyor

Eğer günümüzde bir ev satın almak isteyen kişi bu soruların tümünü yanıtlar ve bunun sonucunda alacağı evin gerçekten kendi istediği ev olup olmadığına kesinlikle karar verebilir. Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Güven Cantürk, aylar süren çalışma sonrası ortaya çıkardıkları soruların konut alımı yapmak isteyen kişilerin satın almayı planladıkları konutu teknik, ekonomik ve hukuki açıdan değerlendirmelerine katkıda bulunmayı hedefleyerek ortaya çıkardıklarını belirtiyor. Cantürk, “Konut Rehberi’nde yer alan sorular ülkemiz koşulları gözetilerek ağırlıklı olarak, betonarme taşıyıcı sistemi olan apartman türü konut yapılarını kapsayacak şekilde hazırlanmıştır” diyerek soruların özgünlüğünü ifade ediyor.

Yurtdışından Destek Alındı

Yapı Endüstri Merkezi Genel Müdürü Cantürk, Konut Alım Rehberi’ni hazırlarken nelere dikkat ettiklerini de anlatıyor. Rehberin iki aşamada hazırlandığını açıklayann Cantürk şöyle konuşuyor: “İlk aşamada yurt içinde ve yurtdışında çeşitli özel kuruluşlar ve kamu kuruluşları tarafından konut sektörünün ve ürünlerinin kalite denetimi amacı ile hazırlanan dokümanlar ve ulusal basın yayın organlarında çeşitli tarihlerde konut piyasasıyla ilgili yayımlanmış haberler taranarak bir ön taslak hazırlandı. İkinci aşamada hazırlanan taslak, uzman kişi ve kuruluşların dikkatine sunularak, taslakta yer alan soru listelerinde yanlış, eksik ya da yanıltıcı buldukları soruları belirlemeleri ve gerekli düzeltmeleri/eklemeleri yapmaları istendi. Uzmanlardan ayrıca, yanıtlanması için uzman desteği gerektiren ve gerektirmeyen soruları ayırt etmeleri istendi. Tüketicilerin kültürel özelliklerine bağlı olarak anlamı farklı yorumlanabilecek soruların Konut Alım Rehberi’nde olabildiğince az yer almasına özen gösterildi.”

Rehber İleride Güncellenecek

Bugün 181 soru başlığı altında toplanan çalışmanın Yapı- Endüstri Merkezi tarafından önümüzdeki dönemlerde güncellenmesi planlanıyor.

Rehberde yer almasını önerdiğiniz soruları ve rehbere yönelik eleştirilerinizi konutrehberi@yem.net adresine iletebilirsiniz.

Konut Alım Rehberi'ne dosya ekinden ulaşabilirsiniz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/181-soruyu-cevaplayin-dogru-evin-sahibi-olun_32526.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!