Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2.000 Euroluk Koltuk Yok Satıyor

Ofis mobilyası sektörü oyuncularından Tuna Grup, yeni mağazalarla 2012'ye kadar yüzde 15 büyümeyi hedefliyor. "Artık ofislerde konfor ve lüks aranıyor" diyen Nuri Tuna, 2.000 euroluk AL3 modelinin yok sattığını söyledi.

Sabah Gazetesi
2.000 Euroluk Koltuk Yok Satıyor

İş yaşamında değişen trendler ofis mobilyaları sektörünü de hızlı bir büyüme trendi içine soktu. Büyüklüğü 1.5 milyar dolara ulaşan sektörün en büyük üç oyuncusundan biri olan Tuna Grup da, bu büyümeye paralel olarak iddialı hedefler ortaya koydu. Büyüme stratejileri doğrultusunda mağazalaşmaya odaklanan Tuna, 2012 sonuna kadar mağaza sayısını 10'a çıkarmayı ve yüzde 15 büyümeyi hedefliyor. Tuna Ofis Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Tuna, Silivri-Kınalı'da bulunan ve 15 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan showroom'larının Türkiye'deki en büyük mobilya mağazası olduğunu söyledi.

Nuri Tuna, "Hedef kitlemizin bize ulaşabileceği, kendimizi gösterebileceğimiz stratejik noktalarda olmak istiyoruz. Bu yıl İstanbul'da Masko ve Modoko mağazalarını hizmete açtık. Hedefimiz öncelikle Marmara Bölgesi, ağırlıkla da İstanbul" dedi. Temelleri 1970 yılında atılan ev ve ofis mobilyası, ofis koltuğu ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Tuna Grup, 41 yılı geride bıraktı. Ofisin yanı sıra ev mobilyasına da yatırım yapan Tuna, bu alanda Tuna Ev markası ile faaliyet gösteriyor. Amaçlarının pastayı büyütmek olduğunu söyleyen Nuri Tuna, "Sektörün en büyük üç oyuncusundan biriyiz. Yeni mağazalarımızla sektördeki yerimizi güçlendireceğiz" dedi.

Finansçıların gözdesi

Tuna Grup, bu yıl Avrupa'nın en önemli ofis koltuğu markalarından İsviçreli Girsberger ile yaptığı ortaklığın 20'inci yılını kutluyor. İsviçreli Girsberger'in dünyadaki tek yabancı ortağı olan Tuna ile Girsberger'in yüzde 50-50 ortaklıkla kurdukları Tuna Girsberger A.Ş.'nin uzmanlık alanı ofis koltukları. Ortaklığın 20'inci yılı nedeniyle İsviçre'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Nuri Tuna, yılda ortalama 60 bin adet çalışma koltuğu sattıklarını söyledi. Türkiye'de bankaların yüzde 80'inin kendilerinin ürettiği ofis koltuklarını kullandığını kaydetti.

Reçetelere girdi

Tuna Girsberger'in ürettiği ofis koltukları doktor reçetesine girdi. Dünyada birçok devlet adamı tarafından kullanılan ünlü Girsberger koltuklarını bel rahatsızlığı çeken birçok siyasetçi ve işadamı doktor tavsiyesiyle kullanmaya başladı. Son olarak geçtiğimiz aylarda Türkiye'de tedavi olan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi de bel ameliyatı olduktan sonra doktorunun önerisiyle firmanın 'Zampona' modeli ofis koltuğunu satın aldı.

40 bin TL'ye lüks ofis

"Eskiden mobilyada en ucuzu neyse o alınırdı. Şimdi fonksiyonelliğe çok önem veriliyor" diyen Nuri Tuna, ofis mobilyalarında değişen trendlerle ilgili şu bilgileri verdi: "Yöneticiler, çalışanlarına rahat çalışma alanı yaratmak istiyor. Sektörde büyüme ile birlikte trendler de değişti. Eskiden ahşap çok kullanılıyordu. Şimdi ofisler beyazlaştı. Fakat patronlar koyu renkten vazgeçmiyor. En ucuz patron odası 10 bin TL'ye mal olurken, iyi bir makam odasının fiyatı 40 bin TL'ye kadar çıkıyor. Ortalama ise 20-25 bin TL seviyelerinde."

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/2-000-euroluk-koltuk-yok-satiyor_86951.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!