Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2 Başkan Fifti Fifti Ortak Oldu

Gayrimenkul sektörünün iki çatı örgütü olan İNDER ve GYODER’in başkanları ortak proje geliştiriyor. İzmir’de inşa edilecek projeden 1.6 milyar hasılat beklediklerini belirten başkanlar “Fifti fifti (yarı yarıya) ortak olduk” dedi.

yapi.com.tr
2 Başkan Fifti Fifti Ortak Oldu

Emlak Konut GYO’nun, İzmir’in Alsancak ilçesindeki 47 dönümlük arazisi için açtığı arsa karşılığı gelir paylaşım ihalesini kazanan Teknik Yapı, gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından biri olan Halk GYO ile güç birliğine gitti. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, konut, turizm alanları ve ticari birimlerden oluşacak projeden 1 milyar 672 milyon hasılat bekleniyor. 1974 yılından bu yana gayrimenkul sektöründe olduklarını ve 20 binin üzerinde konut inşa ettiklerini belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Anadolu’ya açılımı yine Emlak Konut ihalesi ile Denizli’den başlamıştık. Şimdi yine Emlak Konut ihalesi ile İzmir’deyiz. Projede Halk GYO ile fifti fifti (yüzde 50-50) ortağız. Gömü de bulsak, cebimizden para da koysak her iş yarı yarıya olacak” dedi.

Birlikten kuvvet doğar

7 yılda 8 proje ürettiklerini ve portföy büyüklüklerini 4 kat arttırdıklarını belirten Halk GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Feyzullah Yetgin ise yeni ortaklık için şunları söyledi: “Halk GYO olarak ülkemizi ileri taşıyacak işlere imza atarken ülkemizin önemli gayrimenkul şirketleriyle iş birliklerine de giriyoruz. Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla kurduğumuz bu ortaklıklar daha güçlü bir Türkiye idealimizin çerçevesini oluşturuyor. Son olarak, İzmir Alsancak projemiz için önemli bir ortaklığa imza attık ve Teknik Yapı ile güçlerimizi birleştirdik. Projemizin tasarım aşamalarını altı ay içinde bitirerek inşasına başlamayı hedefliyoruz.” Ortaklığın açıklandığı toplantıda söz alan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ise İzmir’in genç nüfusu, iklimi, tarihi ve turizm potansiyeli ile öne çıktığını söyledi. Durbakayım, şehirde eski ve riskli yapı stoku nedeniyle kentsel dönüşüme de ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

İkisi de başkan

Teknik Yapı ve Halk GYO ortaklığının önemli bir yanı da şirketlerin üst düzey yöneticileri aynı zamanda sektörün çatı örgütlerinin de başkanı olması. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım İstanbul İnşaatçılar Derneği’nin de (İNDER) başkanı. Feyzullah Yetgin ise Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) başkanlığı görevini sürdürüyor.

Bekleyenin sonu hüsran

İnşaat sektörünün 250 alt sektörü beslediğini ve istihdama katkı sağladığını belirten Nazmi Durbakayım,”Bu sektöre gözümüz gibi bakmalıyız. Hükümet de harç ve KDV konularında aldığı önlemlerle destekliyor. Ülkede her yıl 600 bin yeni konuta ihtiyaç var ve kentsel dönüşüm de bir yandan sürüyor. Konuta hala talep var. Faizler düşecek, fiyatlar düşecek diye bekleyenler hüsran içinde kalır. İmkânı olan beklemesin, evini alsın” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2-baskan-fifti-fifti-ortak-oldu_161266.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!