Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2 Milyon İstanbullu 2 Milyon Ağaç İçin Buluştu

İstanbul Boğazı'na üçüncü köprü projesini protesto eden binlerce kişi İstanbul Boğazı'nın 22 ayrı noktasında toplanarak, ellerinde mumlarla eylem yaptı. Projeye kişisel ve meslek odalarından itirazların sayısı da 1600'ü buldu.

bianet.org
2 Milyon İstanbullu 2 Milyon Ağaç İçin Buluştu

İstanbullular, Beykoz Poyrazköy ile Sarıyer Garipçe arasında yapılması planlanan Üçüncü köprü projesinin durdurulması için İstanbul Boğazı'nın 22 ayrı noktasında eylemdeydi. Yeşiller Partisi'nin önderliğinde düzenlenen '2 milyon ağaç için 2 milyon İstanbullu!' kampanyasına binlerce İstanbullu destek verdi.

Avrupa Yakası'nda Beşiktaş İDO İskelesi, Ortaköy Meydanı, Galata Köprüsü, Garipçe Sahili, Bakırköy İDO İskelesi Yanı, Fındıklı Parkı, Arnavutköy Parkı, Bebek Parkı, Rumelihisarı İskelesi, Emirgan İskelesi, İstinye İDO İskelesi, Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı, Hacı Osman Bayırı Başlangıcı ile Anadolu Yakası'nın Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önü, Kuzguncuk Çınarlatı Parkı, Caddebostan Sahili, Bostancı İskelesi, Beykoz İskelesi, Poyrazköy Sahili, Salacak Basamakları, Kartal İDO İskelesi, Moda İskelesi ve Sarıyer'de toplananlar üçüncü köprüyü ellerindeki mumlarla protesto etti. Protestocular, üçüncü köprü yerine deniz ulaşımına ve toplu taşımaya önem verilmesini istedi.

Eyleme Greenpeace, Doğa Derneği, Barışa Pedal, Boğaziçi Bilgi Topluluğu, Küresel Eylem Grubu, CHP Şişli Gençlik Kolları ve Beşiktaş Çarşı Grubu gibi sivil toplum örgütleri destek verdi.

Askı süresi sona erdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde askıya çıkarılan üçüncü köprü projesine itiraz süresi önceki gün sona erdi. Projeye kişilerden ve meslek odalarından 1600'e yakın itirazı oldu. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, köprü inşaatından orman alanları ile su havzalarının olumsuz etkileneceğini söyledi. Kampanya Koordinatörü Serkan Köybaşı da İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün Çevre Bakanlığı'na gönderdiği resmi yazıya göre, üçüncü köprü için en az iki milyon ağacın kesileceğini hatırlattı; "Üçüncü köprü İstanbul için cinayet olacak" dedi.

Köybaşı şöyle devam etti: "Üçüncü köprünün alternatifleri olduğunu biliyoruz. Günde 1.5 milyon insan taşıma kapasiteli, köprünün onda biri maliyetle yapılabilecek Boğaz Ray; iki sene de bitirilebilecek. Birinci köprüyü revize ederek toplu taşıma için kullanılacak bir kat ekleme projesi veya Pendik-Yeşilköy arasına kurulacak Transmar Yüzer Viyadük projesi bu alternatiflerden sadece bazıları."

Sanatçılar da destek verdi

Sanatçı Pelin Batu, 'Artık sokaklara çıkıp İstanbul'umuza sahip çıkıyoruz demenin vakti geldi" dedi.

Sanatçı Nejat Yavaşoğulları ise daha önce de Arnavutköy'de üçüncü köprüye karşı eylemler yaptıklarını hatırlarak, "Biz üçüncü köprünün zararlarının bilincindeyiz ve bunu daha geniş kesimlere yaymamız gerek" diye konuştu.

Üçüncü köprü projesine bir itiraz da Hazine Müsteşarlığı'ndan gelmişti. Hazine Müsteşarlığı, projenin kamuya yük getirmemesi talebinde bulunmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2-milyon-istanbullu-2-milyon-agac-icin-bulustu_82947.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!