Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2. Tuvaletiniz 1 Günde Saunaya Dönüşebilir

Eskiden lüks olarak algılanan saunalar artık ikinci bir tuvaleti ve bin Euro'su olan herkesin evine girebilir. Hem de bir gün gibi kısa bir sürede.

Sabah EMLAK
2. Tuvaletiniz 1 Günde Saunaya Dönüşebilir

skiden lüks olarak algılanan saunalar artık ikinci bir tuvaleti ve bin Euro'su olan herkesin evine girebilir. Hem de bir gün gibi kısa bir sürede.

Zaman ilerledikçe evler için de yeni ihtiyaçlar ve lüksler gündeme gelmeye başladı. Eskiden konutlarda çok ender rastlanan saunalar, şimdi bin Euro'su olan herkesin elde edebileceği bir zevke dönüştü. 1996'da Beyform İnşaat'ı kurarak sektöre giriş yapan Korkmaz Sever, o yıllarda saunayı yalnız birkaç talibe ve eşe dosta satarken, artık ayda 50 sauna yapıyor. Konut işinden de vazgeçip şirketini Beyform Sauna'ya çeviren Sever, "Bir evde sauna bulunması için öyle çok geniş ve özel alanlara da ihtiyaç yok" diyor ve ikinci tuvaletleri saunaya dönüştürüyor. Bunu da yalnız bir günde yapıyor.

1 metrekare yeterli
"Otellere gidip kocaman alanları görüp küçülterek uygulamaya çalışmışız hep evlere. Bu yüzden de yapılan saunalar bile zamanla kullanılmaz olmuş" diyen Korkmaz Sever, evinde saunaya sahip olmak isteyenlerin bir metrekarelik alanlarda bu işi halledebileceğini söylüyor. Sever, kabinler sayesinde evin her köşesinde sauna bulunabileceğini anlatıyor ve şöyle devam ediyor:

"Ev sahipleri ikinci tuvaletlerini kullanmak istiyorsalar sauna kabin şeklinde de yapılabilir. Banyonun, hatta yatak odasının bir köşesinde bile olabilir. Kapatılan balkonlara da sauna yapılabilir. Hatta Ulus'ta bir sitede böyle bir moda olmuştu. Bir evin kapalı balkonunu saunaya dönüştürdük ve sitede 15'ten fazla ev aynı şeyi yaptırdı".

Sever, sauna kullanımının sağlık açısından yararları görüldükçe daha da artacağına inanıyor. 10 dakikada vücuttaki tüm toksinlerin atılmasını, gribal enfeksiyonlardan bile yüzde yüz kurtulmayı sağlayan saunanın, Beyform'un kullandığı 'ikinci tuvaletinizi sauna yapıyoruz' sloganıyla satışlarının artıp maliyetinin düştüğünü belirten Sever, "60 bin YTL'lik çok sıradan evlerde bile artık sauna var. Bin Euro'ya 1 metrekarelik tuvaletleri sauna yapıyoruz ve kullanımı da yaygınlaştırıyoruz. Ama metrekare büyürse maliyet artıyor tabii. Eskiden bu fiyata satmak mümkün değildi, çünkü ayda 2'den fazla sauna satılmazdı. Biz 50 sauna satıyoruz artık. Ama biz bu sloganı kullanmasak yüzyıl yaşasa insanlar tuvaletini sauna yapmak akıllarına gelmezdi" diyor.

Aynı evde, teker teker kullanılmalı
'Artık sauna anlayışı değişti. Sağlık kabini deniyor. Sıcaklığı kademe kademe yükselterek aralıklarla kullanılan sauna kaplıca etkisi yapıyor. Bundan 1 sene önce kalp, şeker, tansiyon hastalarına kullandırmazdık saunayı. Ama aksi kanıtlandı bunun. Gazeteler damar tıkanıklığına saunanın iyi geldiğini yazdı' diyen Sever'e göre, aynı evde yaşayanlar saunayı teker teker kullanmalı. Çünkü her insanın teri kötü kokabilir ve bu koku psikolojilerde kötü izler bırakabilir.

Elektrikli soba ısıtıyor
Saunaların çalışma prensibi elektrikli sobalara dayanıyor. Bu sobaların üzerinde volkanik taşlar da bulunuyor. Volkanik taşlar 15 yıllık ömre sahip ve sobalar gerekli sıcaklığı sağladıktan sonra onu muhafaza edip içeride buhar oluşmasını sağlıyor. Sobalar Finlandiya'dan, saunanın içinde kullanılan apaçi ağaçları ise Afrika'dan geliyor. Saunaların uygun kullanım koşulları ise 85-90 derecede, 10-12 dakikalık sürelerde içeride kalmak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2-tuvaletiniz-1-gunde-saunaya-donusebilir_46888.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!