Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2003 Bonda Ödülü İçin Adaylar Aranıyor

Merkezi Brüksel’de olan Avrupa Fotovoltaik Endüstri Birliği (EPIA) Avrupa Komisyonu’nun destekleriyle fotovoltaiklerin ilerlemesi için John C. Bond

yapitr.com



b>Merkezi Brüksel’de olan Avrupa Fotovoltaik Endüstri Birliği (EPIA) Avrupa Komisyonu’nun destekleriyle fotovoltaiklerin ilerlemesi için John C. Bonda Ödülü vermeye hazırlanıyor. 2003 Bonda Ödülü 12-16 Mayıs 2003’de Japonya Osaka’da yapılacak olan Fotovoltaik Enerji Koruması üzerine 3. Dünya Konferansı (WCPEC-3)’nda sahiplerini bulacak. Ödül, güneş enerjisi uygulamalarının öncüsü olan John Bonda’nın anısına veriliyor. Bugüne kadar iki kez düzenlenen organizasyonun ilki 2000’de İngiltere Glasgow’da ikincisi 2001’de Almanya Münih’te yapıldı ve her ikisi de Avrupa Fotovoltaik Güneş Enerjisi Konferansı (EPSEC)’nda verildi.

2003 yılı ödülü fotovoltaik teknolojisinin binalara entegrasyonunda önemli katkısı olan bir mimara verilecek. Avrupa Komisyonu ise, dünya ölçeğindeki bu sunuşun öneminin farkında olarak ödüle mali bir katkıda bulunmaya karar verdi.

EPIA Yönetim Kurulu 15 Şubat 2003’e kadar adayları kabul edecek. Aday gösterme işlemi doğrudan adaylar tarafından yapılabileceği gibi tanınmış bir mesleki kurum tarafından da yapılabiliyor.

2003 Bonda Ödülü’ne başvuran bireylerin yetenekli bir mimar ve/veya danışman olmaları, mimar olarak fotovoltaik teknolojinin binalara entegrasyonu konusunda belirgin bir katkı yapmış olmaları bekleniyor.

Kazanan, 3000 Euro’luk para ödülünün yanı sıra, Osaka’da yapılacak olan WCEP-03’e katılacak ve her türlü yol ve konaklama masrafları organizasyon komitesi tarafından karşılanacak.

Başvuru için istenen belgelerse şöyle:

Adayın, çatı ve cephe yerleştirmeleri, dahili enerji sağlama sistemleri, v.s. gibi fotovoltaik sistemlerin binaya mimari entegrasyonu konusundaki önemli başarılarının ana hatlarını ortaya koyan en fazla 200 kelimelik bir yazı;
kısa bir özgeçmiş;
fotovoltaik yerleştirmelerin kW büyüklüklerini ve bunların bina bütününe yararlarını da içeren projenin tam tanıtımı;
projenin fotoğrafik sunumu (slayt, cd, v.s.);
adaydan 12-16 Mayıs 2003’te Osaka’da yapılacak olan WCPEC-3 konferansına katılma isteğini belirten imzalı bir yazı (Bonda Ödülü 16 Mayıs’ta verilecek).

Başvuru aşağıdaki adrese yapılacak:

Mr. Ibrahim Samak

President EPIA

c/o Engcotec GmbH, Kronprinzstrasse 12. D-70173 Stuttgart, Germany

Tel: ++49 711 222 96 76 Fax: ++49 711 222 96 777

Email: Engcotec@engcotec.de

http://www.yapi.com.tr/haberler/2003-bonda-odulu-icin-adaylar-araniyor_3118.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!