Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2008 Uygun Fiyatlı Projelerin Yılı

Cer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Tanyeri, 2008'de sektörde doğru fiyata doğru projeler üreten firmaların kazançlı çıkacağını belirtti.

Referans Gazetesi
1


er Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Tanyeri, 2008'de sektörde doğru fiyata doğru projeler üreten firmaların kazançlı çıkacağını belirtti. Kalitesi yüksek fiyatı uygun projelerde satışların yükseleceğini söyleyen Tanyeri, mortgage sisteminin sektörde farklılaşmayı da beraberinde getirdiğini ifade etti. Sistemin yeni projelerden ev alımlarını kolaylaştırdığına değinen Tanyeri, yasal düzenlemelerin daha da net ortaya çıkmasıyla, alt ve orta gelirli grupların eski ya da yeni projelerden ev sahibi olabilme şanslarının da artacağını kaydetti.

Alt gelirliye fırsat

Mortgage sisteminin çalışan orta ve alt gelir kesim için kolay ev sahibi olabilme fırsatı yarattığını belirten Tanyeri, Türkiye'deki mortgage sisteminin Avrupa ve ABD'deki mortgage sistemi ile eşdeğer tutulmaması gerektiğini, mortgage'ın hem faiz hem de sistem olarak ciddi farklılıklarının bulunduğunu aktardı. Buna karşılık sistemin Türkiye'de henüz istenilen noktada olmadığına da işaret eden Zeki Tanyeri, "Faizler ve mortgage düzenlemelerinde daha avantajlı noktalara gelinmesi gerekiyor. Mortgage kullanan kişilerde belirli farklı vergi düzenlemeleri getirtilmesi(mortgage ödemelerinin anapara ödemeleri hariç faiz ödemelerinin vergiden masraf olarak düşülmesi) ve olabilecek faiz değişikliklerinde faiz indirimlerinin ödeme planlarına yansıtılabilmesi şart" dedi.

2009'da yeni projeler

Bölgenin tek alışveriş ve eğlence merkezini içinde barındıran Bayramoğlu Galatown projesini çok yakında satışa sunacaklarını açıklayan Zeki Tanyeri, hemen sonrasında da Kandilli'de Boğaz manzaralı, 13 villadan oluşan bir projenin satışına başlayacaklarını belirtti. Tanyeri, 2008'in sonbahar aylarında ise yine Bayramoğlu'nda yer alacak alışveriş merkezinin hemen yanında öğrenci ve işadamlarına yönelik Avrupa ve Amerika standartlarında planlanan bir residance inşa edeceklerini açıkladı. 2009'da da yeni projelere imza atacaklarını belirten Tanyeri, "Galatown'un diğer tarafında yer alan özel bir butik otel ve sağlık kulübümüz ve 3. etapta 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşan 180 evlik başka bir projenin yapımına başlayacağız" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2008-uygun-fiyatli-projelerin-yili_59462.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • biraz gerçekçi olmakta fayda var. bir proje bitmiş, tapusu verilmiş de mi diğer projelere başlanılacağına inanılsın! YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!