Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2010 Okullarda! Hedef: 3 Milyon Öğrenci!

Devlet Bakanı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Ajans’ın kamu, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği geliştirerek eğitim alanında ürettiği ve Ajansın diğer Artistik Yönetmenliklerinin de içerik üretimine katkıda bulunduğu

yapi.com.tr
1 2010 Okullarda! Hedef: 3 Milyon Öğrenci!

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, 'Eğitim Programı'nı tanıtmak için Sütlüce Kongre Merkezi’nde bir toplantı düzenledi. Devlet Bakanı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Ajans’ın kamu, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği geliştirerek eğitim alanında ürettiği ve Ajansın diğer Artistik Yönetmenliklerinin de içerik üretimine katkıda bulunduğu 'Eğitim Programı' tanıtıldı. Kültür ve Sanat etkinliklerinin yaygınlaştırılması, İstanbul’da yaşayan 3 milyon öğrenci ve öğretmenlerin 2010 Avrupa Kültür Başkentliği sürecine üretici ve tüketici olarak katılımlarının sağlanması, bu sayede İstanbul’da sürdürülebilir kültür tüketicilerinin artırılması ve İstanbulluluk bilinci ile kentsel aidiyet duygusunun güçlendirilmesi, Eğitim Programının öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

Toplantıda, kültür-sanatı toplumun her kesimiyle buluşturmak vizyonu doğrultusunda, İstanbul’un tüm ilçelerinden ilköğretim, Lise ve üniversite öğrencilerinin, öğretmenlerin, yöneticilerin eğitimi ve bilinçlendirilmesi amaçlayan Eğitim Programının lokomotif projesi olan '2010 Okullarda'nın da startı verildi. İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olacağı 2010 yılı boyunca devam edecek proje, görsel sanatlar, müzik, edebiyat, sahne ve gösteri sanatları alanlarında gerçekleştirecek, seminer, söyleşi ve atölye çalışmalarını kapsıyor.

Ajansın diğer eğitim çalışmaları, sinema ve belgesel sinema hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan Babil Platformu’nun 'Okulumuz Sinema', İstanbul’un kültürel mirasını sahiplendirmeyi amaçlayan TEGV’nin 'Evimiz İstanbul' projeleriyle devam ediyor. Diğer çalışmalar arasında, Genç Hayat Vakfı’nın sözlü tarih ve kent kültürü araştırma projesi 'Sokağımdan Tarih Yazıyorum', Erdem Nusret Karadaş’ın ilköğretim çağındaki çocukların evrensel müziğe olan ilgilerini yükseltecek 'Müzik Nasıl Konuşur', Deniz Temiz Derneği Turmepa’nın uygulayacağı çevre projeleri yer alıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Ajansın en önemli önceliklerinden birinin sürdürülebilir projeleri hayata geçirmek olduğunun bir kez daha altını çizerek, İstanbul için yapılabilecek en kalıcı çalışmaların eğitim projeleri olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesinin İstanbul’a ve ülkemize en büyük katkılarından biri kültür bilincini yaygınlaştırmak olacaktır. Bu bilincin yaygınlaşması için yürütülen çalışmalar şüphesiz kültür eğitimini de beraberinde getirmektedir. Her konuda olduğu gibi kültür-sanat alanında da eğitimli üretici ve tüketicilerin yetişmesi, gelecek nesillere en büyük yatırım olacaktır.”

İstanbul 2010’un katılımcı ve paylaşımcı felsefesiyle örtüşen eğitim programı kapsamında, kültür, sanat, tarih, çevre ve müzecilik alanlarında hayata geçireceği eğitim projeleriyle, 2010 Avrupa Kültür Başkenti’ni yüz binlerce öğrenciyle tanıştırmayı ve toplumla buluşma kanallarını çeşitlendirmeyi, kentin her köşesine ulaşarak kalıcı izler bırakmayı hedeflediğini vurgulayan Devlet Bakanı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı, “Bu proje tüm İstanbulluların projesidir. Ancak tüm toplumsal katmanların elbirliğiyle destek vermesiyle projenin başarılı olacağı unutulmamalıdır. Bu nedenle zamanı en verimli şekilde kullanmamız, enerjimizi, emeğimizi doğru yöne kanalize ederek hedefe yoğunlaşmamız çok büyük önem taşımaktadır” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/2010-okullarda-hedef-3-milyon-ogrenci_73875.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • güüzell YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!