Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2010 Okullarda! Hedef: 3 Milyon Öğrenci!

Devlet Bakanı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Ajans’ın kamu, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği geliştirerek eğitim alanında ürettiği ve Ajansın diğer Artistik Yönetmenliklerinin de içerik üretimine katkıda bulunduğu

yapi.com.tr
1 2010 Okullarda! Hedef: 3 Milyon Öğrenci!

STRONG>4. Mavi Yunus Çevre Dedektifleri

Çevre duyarlılığının erken yaşlarda benimsenmesinde katkı sağlamayı amaçlayan “Mavi Yunus Çevre Dedektifleri Projesi”, karakterleri Mavi Yunus denizde yaşayan diğer canlılardan oluşan bir hikaye etrafında şekillendirilmiştir. İlköğretim okullarından tüm 4. ve 5. sınıf öğrencilerine çevre ve çevrenin korunmasının önemi konusunda eğitimler verilecek, çevre ve geri dönüşüm alanlarında çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

5. Sokağımdan Tarih Yazıyorum / Genç Hayat Vakfı

“Sokağımdan Tarih Yazıyorum” Ekim 2009 ve Aralık 2010 tarihleri arasında İstanbul’un Fatih, Eyüp, Kâğıthane, Üsküdar, Sarıyer, Zeytinburnu, Bahçelievler, Beyoğlu, Beykoz, Maltepe ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 1000 lise 1 ve 2. sınıf öğrencisinin kendi kimliklerini, aidiyetlerini ve farklılıklarını İstanbul, İstanbul’un bir kent olarak dönüşümleri, İstanbul’da gündelik hayat, İstanbul’da ve ilçelerinde yaşayanların hikayeleri, anıtlar, çevre, mahalleler ve semtler üzerinden anlamaları, İstanbul’un dünya ve Avrupa kültürü ve tarihi ile bağlantılarını beraberce araştırmaları ve keşfetmeleri için hazırlanmış bir sözlü tarih ve kent kültür/tarih araştırmaları projesidir. Lise 1 ve 2. sınıf öğrencileri 2 üniversite öğrencisi ile toplamda iki kez bir araya gelerek mahallelere ve sahaya çıkacak, toplam 8 saat boyunca eski iş kolları, binalar, insan hareketliliği, azınlıklar, anıtlar, çevre ve doğa, kurumlar gibi kategorilerden beraberce araştırmayı kararlaştırdıkları başlıkları araştıracaklar, fotoğrafını çekecek, hikayesini toplayacak ve saha araştırma raporları, günlükleri ve izlenimlerini kayda geçireceklerdir.

6. Müzik Nasıl Konuşur/ Erdem Nusret Karakaş

“Müzik Nasıl Konuşur” projesi, ilköğretim çağındaki çocukların evrensel müziğe olan ilgilerini yükselterek ve algılarını geliştirerek kültürel yelpazelerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Çocuklara çok sesli klasik batı müziğini tanıtmak ve sevdirmek, onların sanata karşı olan hassasiyetini arttırmak ve sanata yaklaştırmak, bakış açışlarını değiştirmek ve dünya vatandaşı olabilmeleri için gerekli olan kültür zenginliğini aşılayarak vizyonlarını genişletmek için yaklaşık 200 adet devlet ilköğretim okullarında 15.000'e yakın öğrenciye açıklamalı canlı performans klasik müzik dinletileri verilecektir. 40 dakikalık dersler temel alınarak düzenlenecek dinletiler 6 aylık bir süre için, ayda toplam 4 hafta temel alınarak, haftada toplam 3 gün ve her bir günde 3'er kere tekrarlanacak şekilde organize edilecektir. Dinleyici sayısı her bir dinleti için 60-70 mevcudu geçmeyecektir.  Proje 2010 yılı içersinde gerçekleştirilecektir.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/2010-okullarda-hedef-3-milyon-ogrenci_73875.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • güüzell YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!