Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2010 Siemens Türkiye Tarihinin En Karlı Yıllarından Biri Oldu

Siemens A.Ş Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis, Türkiye'nin ekonomik krizi arkasında bıraktığını ve hızla büyüdüğünü belirterek, ''2010 yılı Siemens Türkiye tarihinde en karlı yıllardan birisiydi. 2011 yılında da bütün sektörlerde baya bir büyüme görüyoruz'' dedi.

yapi.com.tr / AA
2010 Siemens Türkiye Tarihinin En Karlı Yıllarından Biri Oldu

Siemens A.Ş Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis, Türkiye'nin ekonomik krizi arkasında bıraktığını ve hızla büyüdüğünü belirterek, ''2010 yılı Siemens Türkiye tarihinde en karlı yıllardan birisiydi. 2011 yılında da bütün sektörlerde baya bir büyüme görüyoruz'' dedi.
    
Gelis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, endüstri, enerji, sağlık, IT çözümleri sektöründe faaliyet gösterdiklerini ve finans servisi grupları bulunduğunu belirtti. Finans sektörünün kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Gelis, ''Çünkü müşterilerimiz projelerde bizden gittikçe daha fazla finans destekleri istiyor'' diye konuştu. Siemens Türkiye olarak geçen yılı iyi geçirdiklerini belirten Gelis, 2009 yılının krizden çıkma aşaması olduğunu, 2010 yılında ağırlık olarak endüstri ve enerjide gayet iyi büyüdüklerini söyledi. Bütün hedeflerini yakaladıklarını belirten Gelis, sözlerini şöyle sürdürdü:
    
''Ama karlılık konusunda çok karlı bir yıldı. 2010 yılı Siemens Türkiye tarihinde en karlı yıllardan birisiydi. Çünkü kriz döneminde zamanında frene bastık, maliyetlere dikkat ettik. 2011 yılında da bütün sektörlerde baya bir büyüme görüyoruz. Türkiye'de ekonomi ne kadar büyüyecekse biz de pazar payımızı korumak için en az o kadar büyüyeceğiz. Daha fazla da büyüyebiliriz, o yatırımlara bağlı.''
    
Hüseyin Gelis, müşterilerinin 2010 yılında ertelediği büyük yatırım projelerinin bu yıl gerçekleşebileceğini kaydetti. Türkiye'de altyapıya çok büyük yatırımlar olduğunu anlatan Gelis, ''Bu yıl enerji sektörümüzde aşağı yukarı yüzde 15-20 büyüme imkanlarını, yeni yatırımlar görüyorum. Endüstride de aynısı görüyorum. Sağlıkta evvelki yıllar gibi olacak'' dedi.
    
''Krizi arkamızda bıraktık''
    
Hüseyin Gelis, dünya ekonomik krizine ve Türkiye'nin durumuna ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
    
''Bence pazara baktığımız zaman aslında en kötü zamanı arkamızda bıraktık. Yatırımlara devam ediliyor. Diğer ülkelerde ise krizin etkileri halen devam ediyor. Onun için Türkiye pazarı çok ilginç. Türkiye pazarında büyüme olduğu için yurtdışındaki yatırımların daha fazla Türkiye'ye geleceğine inanıyorum. Çünkü yurtdışında çok para var ve bu para şimdi 'nereye yatırım yapalım'' diye yeni merkez arıyor. Ve en çabuk büyüyen ülkelerden birisi olduğumuz için Türkiye'de bu yatırımları göreceğiz. O bakımdan Türkiye aslında bu krizi arkasında bıraktı, o acıları çekmiyoruz. Türkiye kriz konusunda tecrübeli olduğu için çabuk da çıkabildi.''

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/2010-siemens-turkiye-tarihinin-en-karli-yillarindan-biri-oldu_85651.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!