Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2015'e Kadar Aydınlatma Bedelini Hazine Karşılayacak

Sokak ve caddelerin aydınlatma giderlerinin elektrik faturalarına yansıtılmasından şimdilik vazgeçildi. Bu giderler, 1 Ocak 2009 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında Hazine'den karşılanacak. TBMM Genel Kurulu'nda, Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını düzenleyen tasarı kabul edilerek yasalaştı. Kanunla Elektrik Piyasası Kanunu'na

CNN Türk
2015'e Kadar Aydınlatma Bedelini Hazine Karşılayacak

Sokak ve caddelerin aydınlatma giderlerinin elektrik faturalarına yansıtılmasından şimdilik vazgeçildi. Bu giderler, 1 Ocak 2009 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında Hazine'den karşılanacak. TBMM Genel Kurulu'nda, Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını düzenleyen tasarı kabul edilerek yasalaştı. Kanunla Elektrik Piyasası Kanunu'na yeni tanımlar ekleniyor.
 
Buna göre, "tedarikçi" elektrik enerjisi veya kapasite sağlayan üretim şirketleri, otoprodüktörler, otoprodüktör grupları, toptan satış şirketleri ve perakende satış lisansına sahip şirketleri tanımlayacak. "Dağıtım tesisi"; iletim tesislerinin ve dağıtım gerilim seviyesinden bağlı üretim tesislerine ait şalt sahalarının bittiği noktadan itibaren elektrik dağıtımı için tesis edilmiş şebekeleri kapsayacak.

Kanun, "Yan Hizmetler Yönetmeliği", "Yan Hizmetler" gibi tanımlar içerirken, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi'nin enerji alım ve satış anlaşması yapmasına olanak sağlıyor. Ayrıca, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'ne, özel direkt hattın mülkiyet sahibi ya da işletmecisi olan özel hukuk hükümlerine tabi kişilerle "kontrol anlaşması" yapma yetkisi veriliyor. "Uluslararası enterkoneksiyon şartı" da getiren kanun, ulusal elektrik sisteminin diğer ülkelere ait elektrik sistemi ile uyumlu şekilde işletilebilmesini düzenliyor.
 
Yüzde 20 sınırı

Herhangi bir gerçek kişinin ya da özel sektör tüzel kişisinin kontrol ettiği üretim şirketleri aracılığıyla sahip olacağı toplam elektrik enerjisi kurulu gücü, bir önceki yıla ait yayınlanmış Türkiye toplam elektrik enerjisi kurulu gücünün yüzde 20'sini geçemeyecek.

Bir otoprodüktör ya da otoprodüktör grubu, bir takvim yılı içerisinde lisanslarına kaydedilen yıllık ortalama elektrik enerjisi üretim miktarının, yüzde 20'sini piyasada satabilecek. Arz güvenliği açısından ihtiyaç duyulacak hallerde EPDK bu oranı artırabilecek. Bir takvim yılı içinde EPDK'ca belirlenen orandan daha fazla elektrik enerjisinin piyasada satılması halinde, üretim lisansı alınması zorunlu olacak. Bu hükümler, otoprodüktör ve otoprodüktör gruplarının Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) ile yaptıkları yan hizmet anlaşmaları kapsamında gerçekleştirdikleri üretim miktarları için uygulanmayacak.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10
http://www.yapi.com.tr/haberler/2015e-kadar-aydinlatma-bedelini-hazine-karsilayacak_62503.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!