Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Turizmi Çalıştayı''

Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği (KAYSERİDER) öncülüğünde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Erciyes A.Ş. desteği ile düzenlenen ''2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Turizmi Arama Konferansı ve Çalıştayı''nın sonuç bildirgesi açıklandı.

yapi.com.tr / AA
''2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Turizmi Çalıştayı''

Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği (KAYSERİDER) öncülüğünde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Erciyes A.Ş. desteği ile düzenlenen ''2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Turizmi Arama Konferansı ve Çalıştayı''nın sonuç bildirgesi açıklandı.

Akademik koordinatörlüğünü Melikşah Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu'nun yaptığı, 3 ayrı salonda 6 masada 69 katılımcı ile gerçekleştirilen çalıştayda kış, doğa, kültür ve sağlık turizmi konuları tartışıldı.

Çalıştayda, Kayseri'de 2023 yılına kadar turizmde yapılması gerekenlerle ilgili 758 fikir üretildi, katılımcıların oylamasıyla 350 fikir uygulamaya değer bulundu.

Sonuç bildirgesinde, ''2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Kış/Doğa Turizmi'' başlığı altında şu görüşlerin ortaya çıktığı belirtildi:

''Erciyes'te sadece kış sporları değil, yaz sporları yapılabilmesi için de çalışma yürütülmeli. Erciyes'te büyük oteller yanında butik oteller de düşünülmeli, bağlar bölgesinde pansiyonculuk geliştirilmeli. Kayseri merkezinden Erciyes'e ulaşım için telesiyej yapılmalı. Havalimanı büyütülmeli, uluslararası sivil bir havalimanının yapımı sağlanmalı. Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye ile ilgili görsellerinde Kayseri ve Erciyes fotoğraflarının da yer alması sağlanmalı.''

Bildirgede, kültür ve sağlık turizmiyle ilgili şu ifadeler yer aldı:

''Yöresel mimari özelliklere uygun otel, pansiyon veya tatil köyleri oluşturulmalı. Sanatsal festivaller düzenlenmeli, şehrin yaşlı ve bilge kişilerine 'Kültür Adamı' unvanı verilerek, okullarda veya diğer yerlerde kentin eski adet ve göreneklerinin anlatılması sağlanmalı. Acil olarak bir kültürel eserler envanteri çalışması yapılmalı, Kültepe-Kaniş bölgesi daha etkin tanıtılmalı, İpek Yolu projesi canlandırılmalı.''

Bölgeye gelen turistlere yönelik acil yardım hizmetleri için altyapı oluşturulması gerektiği ifade edilen sonuç bildirgesinde, ''Üniversitelerimizde sağlık turizmi ile ilgili bilimsel çalışmalar yapılmalı, konferans ve kongreler düzenlenmeli. Sağlık turizmini teşvik etmek için bir sivil toplum kuruluşu oluşturulmalı. Kayseri'de 'Sağlık Serbest Bölgesi' oluşturulmalı, sağlık turizminde fırsatçılık önlenmeli'' denildi.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/2023-turkiye-vizyonunda-kayseri-turizmi-calistayi_90862.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!