Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Oyun Bitti Tesis Paydos

''24 Kış Turizm Merkezinden 17'sinde İmar Planları Tamamlandı''

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ilan edilen 24 kış turizm merkezinden 17'sinde imar planlarının tamamlandığını bildirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de deniz-kum-güneş anlayışına dayanan kıyı turizmine yönelik kitle turizminin yanı sıra alternatif turizm türlerinin geliştirilmesi için çalışmaların sürdüğü

yapi.com.tr / AA
''24 Kış Turizm Merkezinden 17'sinde İmar Planları Tamamlandı''

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ilan edilen 24 kış turizm merkezinden 17'sinde imar planlarının tamamlandığını bildirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de deniz-kum-güneş anlayışına dayanan kıyı turizmine yönelik kitle turizminin yanı sıra alternatif turizm türlerinin geliştirilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Bakanlığın, Türkiye Turizm Stratejisi'nde belirlenen kış turizm koridoru boyunca, kış sporlarının geliştirilmesi çalışmalarını öncelikle yürüttüğüne işaret edilen açıklamada, bu kapsamda Erzincan, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan'ı kapsayan Doğu Anadolu Kış Turizm Koridorundaki illerde yer alan turizm merkezlerinin geliştirilmeye çalışıldığı bildirildi.

İlan edilen 24 kış turizm merkezinden 17'sinde imar planlarının tamamlandığı ifade edilen açıklamada, bu turizm merkezlerinde 7 bin 764 olan yatak kapasitesinin 65 bin 390'a çıkarılmasının hedeflendiği, diğer 7 kış turizm merkezinde ise planlama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Kış turizm merkezlerinde alt yapı uygulamaları ve çevre bağlantıları kapsamında çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, koruma-kullanma dengesi gözetilerek planlı sürdürülen çalışmaların Türkiye'yi yabancı ziyaretçilerin gözdesi haline getirdiği vurgulandı.

Açıklamada, Erzurum'daki '2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın Türkiye'nin kış turizmi potansiyelinin uluslararası boyutta tanıtımına ciddi ivme kazandıracağı da ifade edildi.

 

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/24-kis-turizm-merkezinden-17sinde-imar-planlari-tamamlandi_85423.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!