Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

28 Bin TL Maaş Alan Yöneticiler

2007 yılı verilerine göre Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) genel sekreteri aylık 27 bin 780 lira maaş alırken aynı dönemde asgari ücretlinin cebine net 403 lira giriyordu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) genel sekreterinin aylık maaşı 25 bin 990 lira iken milletvekilinin eline 8 bin 200 lira geçiyor.

Gazete Vatan
28 Bin TL Maaş Alan Yöneticiler

Maaşları Başbakanınkini bile katlıyor

Türkiye'de maaşlar arasındaki uçurumun yüksek olduğu bir kez daha teyit edildi. Kamu kurumu niteliğindeki bazı meslek kuruluşlarında çalışan üst düzey görevliler, maaşta devletin zirvesini bile geride bırakıyor.

2007 yılı verilerine göre Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) genel sekreteri aylık 27 bin 780 lira maaş alırken aynı dönemde asgari ücretlinin cebine net 403 lira giriyordu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) genel sekreterinin aylık maaşı 25 bin 990 lira iken milletvekilinin eline 8 bin 200 lira geçiyor. Yine başbakan 8 bin 490, cumhurbaşkanı 15 bin 247 lira maaş alırken İzmir Ticaret Odası genel sekreterinin aylık geliri o dönemde 14 bin 953 lira.

Oda ve borsaların personeline ödediği maaşı ortaya koyan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporunda, ödemelerde belli bir standardın bulunmadığı tespiti yapılıyor. "Oda ve borsalar gelir durumlarına göre personele yapılacak ödemeleri farklı miktarlarda tespit edebilmektedir. Ücret tespitlerinde iş hacmi, üye sayısı, bütçe büyüklüğü gibi kıstasların geçerli olmadığı görülmektedir." deniliyor. Oda genel sekreterlerinin yüksek maaşı dikkat çekerken TOBB'un toplam personel giderleri ise anılan dönemde 19 milyon 135 lira olarak gerçekleşti.




 

http://www.yapi.com.tr/haberler/28-bin-tl-maas-alan-yoneticiler-_78088.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!