Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3 Haftada Basılacak, 1 Günde İnşa Edilecek!

Hollandalı mimarlar, geçtiğimiz ay dünyanın ilk 3D yazıcıda üretilecek evini 18 ayda inşa edebileceklerini açıklamıştı. İngiliz mimarlar, kendi planlarını açıklayarak, üç haftada basacakları evi sadece bir günde inşa edebileceklerini belirtti.

yapi.com.tr
3 Haftada Basılacak, 1 Günde İnşa Edilecek!

Dünyanın ilk 3D yazıcıdan çıkacak evi yakın zamanda karşımızda belirebilir. Hollandalı mimarla 18 ayda kumdan bir ev ‘basmayı’ planlarken, İngilizler çok daha kısa sürede aynısını yapabileceklerini iddia etti.

İngiliz Softkil Design şirketi, ‘ProtoHouse’ adını verdikleri evin, lifli biyo-plastik malzemesinden üretileceğini belirtti.

Mashable sitesinin haberine göre, İngilizler kumdan ev basmayı planlayan Hollandalı mimar Janjaap Ruijssenaars’ı bir rakip olarak görmüyor, hatta bir yarış içinde olmadıklarını ifade ediyor. Softkill Design şirketinden Gilles Retsin, “Kumdan evi bir 3D yazıcıda yapılacak bir proje olarak görmüyoruz. Çünkü bir yapı basılacak ve içine çimento boşaltılacak. Bu tam olarak 3D ev basmak değil” dedi.

Softkill Design, tamamen yazıcıda çıkan materyal ile ev inşa edecek. Herhangi bir yapıştırıcı veya civata kullanılmayacak. Parçalar basıldıktan sonra, ev bir gün içinde monte edilecek.

Retsin, “İnşaat malzemesi gerektiren bir işlem olmayacak. Kullanılan materyal son derece hafif, birbirine geçirilen ve oturan parçalarla monte edilecek” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-haftada-basilacak-1-gunde-insa-edilecek_104699.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!